Levičarski absurdi

1

Piše: dr. Vinko Gorenak

Včasih se sprašujem, če je z našimi skrajnimi levičarskimi politiki in njihovimi podporniku vse v redu. Njihova ravnanja pogosto kažejo na pomanjkanje zdrave kmečke pameti. Pa ne le to, gre tudi za hinavščino, dvoličnost, lažnivost, neumnost, politično slepoto, nateg volilcev in še kaj. Naj svoja uvodna stavka utemeljim.

Naj na tem mestu ponovim nekaj, kar sem pred skoraj desetletjem že zapisal. To je bil čas druge Janševe vlade, ko smo zaradi gospodarske in finančne krize zamrznili tudi plače učiteljev. Njihov sindikat je takrat organiziral demonstracije in v prvih vrstah sem lahko videl mojo sošolko, takrat še učiteljico. Prav neverjetno glasna je bila, naravnost vpila je in če bi bil blizu nje bi ji skozi široko odprta usta verjetno lahko videl številko čevljev. Sledila je vlada Alenke Bratušek, ki pa je tudi plače učiteljev znižala. Takrat ni bilo nobenih učiteljskih protestov. Poklical sem mojo sošolko in jo vprašal zakaj ne protestirajo in vpijejo. Njen odgovor me je tako presenetil, da sem za nekaj trenutkov onemel in obsedel. Takole mi je odgovorila: “veš tile so plače znižali na human način”. Seveda ste uganili, moja sošolka je skrajna levičarka, kmečka pamet ji je nekaj nedosegljivega in nerazumljivega, važno ji je le to, da podpira skrajne levičarje in njihove vlade.

Poglejmo si še nekaj aktualnih primerov

Prvi primer – Uroš Jauševec

Gre za primer skrajnega levega ekstremizma, dvoličnosti in hinavščine. Uroš Jauševec ni le skrajni levičar, gre za vidnega člana SD Tanje Fajon, ki je bil leta 2009 glavni tajnik SD in je že v času, ko Pahor še ni oblikoval vlade hodil na okoli s ključkom, na katerem je imel seznam posameznikov, ki jih bodo zamenjali. No to se je kasneje tudi zgodilo. Jauševca osebno ne poznam “srečujem” ga le na twitterju. Pred dnevi sva imela tale dialog. Nekdo je o Tanji Fajon zapisal tole kar vidite spodaj.

Slika

Na to se je  odzval Uroš Jauševec takole:

@UrosJausevec Zrelo za prijavo.

Ker ne prenašam tako pritlehnih in nizkotnih zapisov, pa naj se nanašajo na kogarkoli sem se odločil, da odgovorim. Takole sem odgovoril:

@drVinkoGorenak  Odgovarjanje na @UrosJausevec Ne le za prijavo tudi za obsodbo je tole zrelo. In kakšna je razlika med nama? Jaz sem sposoben take stvari obsoditi, tudi če se dogajajo @tfajon . Nikomur se take stvari ne smejo dogajati. Ste vi sposobni take obsodbe v primeru @JJansaSDS ? Razmislite.

Odgovora več kot dva dni ni bilo zato sem vprašanje ponovil takole:

Replying to @UrosJausevec Ste sposobni odgovoriti na moje vprašanje?

Uganili ste odgovora tudi v tem primeru ni bilo. Iz tega lahko zaključim, da je Uroš Jauševec, vidni član SD skrajni levičar, dvoličnež in hinavec.

Drugi primer – KUL podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju

Koalicija KUL (SD, LMŠ, Levica in SAB) je danes svečano podpisala sporazum o povolilnem sodelovanju. To se je zgodilo kar na ploščadi pred parlamentom.  V mojem prejšnjem zapisu sem dejal, da je ta sporazum vreden manj kot rolo toaletnega papirja. Danes lahko le dodam, da gre za skrajno levičarstvo, poskus natega volilcev, hinavščino, dvoličnost, lažnivost, neumnost, politično slepoto in še kaj.

Ker sem o tem pisal pred dnevi, lahko danes le potrdim. Na tistem podpisanem listu papirja, ki ga imenujejo sporazum, ni nič novega, razen morda tega, da ne izključujejo več povolilnega sodelovanja z drugimi strankami. Hkrati pa je jasno, da so podpisali ničvreden papir o sodelovanju po volitvah, ki sploh še niso razpisane in sploh ni jasno ali bodo vsi v parlament prišli, še manj pa, kakšen bo njihov povolilni izkupiček.  Stvar je podobna hipotetični situaciji, zamislite si, da bi jutri SDS, NSI, SMC, SNS in več danes izven parlamentarnih strank na istem mestu podpisale sporazum o povolilnem sodelovanju in oblikovanju vlade. Ja kako? Tudi na tej politični strani ni jasno kdo bo v parlament sploh prišel in kakšen bo skupen povolilni izkupiček. Si predstavljate kaj bi počeli skrajni levičarski mediji? Danes levičarski sporazum poveličujejo, če pa bi ga hipotetično podpisali na desni strani, pa bi se iz tega norčevali. In zakaj omenjene stranke takega sporazuma ne podpišejo? Ker pri njih prevladuje zdrava kmečka pamet in ne hinavščina, dvoličnost, lažnivost, neumnost, politična slepota, in še kaj.

Tretji primer – Trbovlje

Sredi pisanja tega prispevka, je mojo pozornost pritegnilo poročanje medijev, da pred delavskim domom v Trbovljah, proti vladi protestira okoli 500 ljudi, v objektu pa poteka srečanje vlade z župani in gospodarstveniki tega območja. Za trenutek se mi je zdelo, da nekaj nisem dobro razumel, a preverjanje informacije je to potrdilo.

Kako naj tako početje imenujem, razen da gre za skrajno levičarstvo, neumnost in politično slepoto, podobno tisti moje sošolke iz uvodnega dela tega prispevka. Zakaj vlada obiskuje posamezne regije. Zato, da skupaj z župani in gospodarstveniki identificira tiste projekte v regiji pri katerih lahko na tak ali drugačen način pomaga, zlasti seveda s finančnimi sredstvi. Če nekoliko poenostavim, vlada jim je prinesla znaten kup denarja za projekte njihovega okolja, ki bodo koristili le njim in 500 ljudi proti temu protestira. Je lahko še kaj bolj neumnega in absurdnega? Odgovorite si sami.

Dvoličnost
Lažnivost
O neumnosti
Število komentarjev: 1
  1. Micka Kovačeva pravi

    Uganili smo tudi, da tista o kmečki pameti velja tudi za marsikoga od tvoje kamarile!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen