Močan potres na jugovzhodu Avstralije

0

Jugovzhod Avstralije je danes stresel močnejši potresni sunek magnitude 6,0. Žarišče je imel v kraju Mansfield okoli 200 kilometrov severovzhodno od metropole Melbourne. Čutili so ga tudi v prestolnici Canberra in milijonskem mestu Sydney, poročajo tuje tiskovne agencije. Poročil o večji škodi zaenkrat ni.

Po poročanju lokalnih medijev je potres zamajal številne stavbe in hiše ter v notranjosti pometal stvari z omar. “Zaenkrat ni nobenih poročil o kakih resnejših poškodbah ali čem hujšem, kar so zelo dobre novice,” je sporočil avstralski premier Scott Morrison.

Tudi sicer ni poročil o kaki večji škodi. Na fasadah nekaterih hiš v Melbournu je sicer videti nekaj poškodb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po ocenah novozelandske seizmološke mreže GeoNet je bil to najmočnejši potres na avstralski celini od leta 1997. Za razliko od Nove Zelandije so potresi v Avstraliji zelo redki. Po navedbah ameriškega seizmološkega urada USGS je bil to šele osmi potres v regiji z magnitudo nad 5,0 po letu 1973.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen