(Dežnike na plano) Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami

0

Danes bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe. Popoldne se bo ponekod delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo sprva precej jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan bo nastalo nekaj oblačnosti, od zahoda se bo navlekla tudi koprenasta oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 15, najvišje dnevne od 21 do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bo suho, popoldne in zvečer pa se bodo pojavljale krajevne padavine. Na Primorskem bo zvečer zapihala šibka burja. V četrtek se bo po precej oblačnem jutru čez dan delno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka, čez srednjo Evropo pa se pomika oslabljena višinska dolina s hladnim zrakom. S šibkimi vetrovi zahodnih smeri doteka nad naše kraje razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bodo plohe in nevihte verjetnejše v krajih severno od nas, popoldne pa vzhodneje od nas. V torek bo sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas povečala koprenasta oblačnost. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.

Biovreme: Danes čez dan bo vremenska obremenitev slabela. V torek bo vpliv vremena na počutje ugoden.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen