(Covid-19 tudi na “carskem” dvoru) Putin v samoizolaciji, vendar popolnoma zdrav

0

Ruski predsednik Vladimir Putin je v samoizolaciji, potem ko so v njegovem “ožjem krogu” potrdili okužbo z novim koronavirusom. Putin je popolnoma zdrav, so danes potrdili v Kremlju.

“Predsednik je popolnoma zdrav,” je novinarjem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zatrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Kot je dodal, se je na okužbo testiral tudi Putin, ni pa pojasnil, ali je bil test negativen.

Kremelj ni posredoval podrobnosti o tem, kdo v Putinovem krogu je bil pozitiven na okužbo, prav tako ne, kako dolgo bo ruski predsednik ostal v samoizolaciji.

Ruski predsednik je nato po video povezavi članom vlade dejal, da upa, da ga bo cepivo Sputnik V zaščitilo. “Upam, da bo vse v redu in da se bo Sputnik V v praksi izkazal kot visoka raven zaščite pred covidom-19,” je dejal Putin.

Putin se je v ponedeljek zvečer v Moskvi srečal s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom. Pred tem je sprejel ruske paraolimpijce, ki so osvojili medalje na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Kljub temu je Peskov zatrdil, da Putin ni predstavljal nevarnosti za zdravje drugih ljudi, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

68-letni Putin se je spomladi cepil proti covidu-19, junija, več kot tri mesece po cepljenju, pa je razkril, da je prejel rusko cepivo Sputnik V.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen