Antivaxerji Ladislave Trohe vdrli v studio TV Slovenija, posredovala policija

1

Skupina protestnikov, ki nasprotuje trenutnim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa, med drugim tudi cepljenju proti covid-19, je danes zvečer vdrla v prostore RTV Slovenije. Pri tem jim je uspelo vdreti tudi v studio informativnega programa. Na kraju dogodka je posredovala tudi policija in približno 20 protestnikov, ki niso nosili mask, odstranila iz stavbe. 

Protestniki so razdeljevali tudi letake, v katerih zahtevajo “varne šole in fakultete brez nagobčnikov in brez pogojev PCT”. Šlo je za gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS) pod vodstvom Ladislava Trohe, ki sicer pred stavbo RTV tedensko protestirajo že od spomladi. Troha je sicer v studiu med drugi s pestjo udarjal po mizi.

Svet delavcev RTV Slovenija je ravno danes podal prijavo proti OPS na policijo, ki že, kot so zapisali v prijavi, že več mesecev protestirajo pred stavbo Televizije Slovenija in s tem kršijo več členov zakona o javnem redu in miru. Policijo so pozvali, naj zaščiti zaposlene in izda članom gibanja prepoved približevanja RTV Slovenija in zaposlenim.

V prijavi je tudi zapisano, da člani gibanja že od 14. maja nadlegujejo zaposlene in goste, na njih kričijo, jih verbalno napadajo in jih sprašujejo, zakaj spoštujejo ukrepe za omejevanje covida-19. Pri tem prek zvočnikov vzklikajo svoja znanstveno nedokazana prepričanja in motijo delovni proces zaposlenih na RTV Slovenija.

Število komentarjev: 1
  1. mirror pravi

    Kar ste vi neodvisni mediji sejali med ljudstvo, to zdaj žanjete. Zavajate, prirejate novice, še vsako dobro novico prikažete v slabi luči, ščuvate svoje zagovornike proti opoziciji, ki si vedno več upajo. Tudi slaba udeležba pri cepljenju je vaša zasluga. Vsak še najmanjši nepreverjen dvom v cepivo ste napihnili in vsadili dvom v uspešnost cepljenja. Sami ste sprožili vladavino ulice, zdaj pa jo imate. Protivladni anticepilski kurjači napadli protivladno medijsko kurjačico RTV Slo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen