(9 ur, 30 minut in 1 sekunda) Avstralec s kroničnimi bolečinami postavil svetovni rekord, ko je več kot 9 ur zdržal v “plank” pozi

0

Tako dolgo je Daniel Scali zdržal v položaju t.i. “trebušne deske” in podrl moški svetovni rekord.
Ko je 28-letni Avstralec prejšnji mesec podrl rekord, je težak podvig otežil še zapleten lokalni sindrom bolečine ali CRPS, ki povzroča skoraj stalno prisotno bolečino v levi roki.

Daniel se s kronično bolečino spopada že od 12. leta, ko je padel s trampolina in si zlomil roko.

6. avgusta je v avstralskem Adelaideu Scali za več kot eno uro premagal prejšnji rekord, so potrdil pri Guinnessovi knjigi rekordov. To je bil njegov drugi poskus, saj je bil po prvem poskusu, med katerim je držal “desko” 9 ur in 9 minut, diskvalificiran. Uradniki so problematizirali položaj njegovih bokov, je dejal.

Scali se zaradi kroničnih bolečin ne pritožuje: “Vem, da me nekdo drug opazuje. Vem, da se nekdo drug bori s hujšo boleznijo od tiste, ki jo imam jaz. Vedno je nekdo v slabšem položaju od tebe. Ljudem sem želel pokazati, da ne glede na to, s kakšno bolečino se spopadate, ne glede na težave, ki jih imate, če to želite storiti in verjamete, da zmorete, potem to storite.”

Prejšnji rekord je lani postavil 62-letni Američan, bivši marinec in posebni agent nadzorne službe za boj proti drogam. Desko je držal 8 ur, 15 minut in 15 sekund.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen