Zavod za zeleni razvoj Soške doline odpira vrata priložnostim za razvoj podjetništva

0

Občina Kanal ob Soči in družba Salonit Anhovo sta konec lanskega leta ustanovili Zavod za zeleni razvoj Soške doline, ki ga bo odslej vodila Almira Pirih, nekoč dolgoletna voditeljica Posoškega razvojnega centra. Namen novoustanovljenega zavoda je v povezovanju lokalne skupnosti Kanala ob Soči, Tolmina in Mestne občine Nova Gorica ter v krepitvi gospodarskega sodelovanja med podjetji.

Prizadevanju so se poleg družbe Salonit Anhovo že pridružila podjetja, kot so Slovenske železnice, SENG, E3 in Elektro Primorska. Zavod je odprt za vstop novih partnerjev ter za povezovanje čim več subjektov, tako javnih kot zasebnih. Po besedah podžupana Občine Kanal ob Soči je ustanovitev Zavoda za zeleni razvoj smiselna »zaradi kratkoročnih in dolgoročnih pozitivnih finančnih in razvojnih učinkov v sami občini.«

Novi projekti zavoda bodo na podlagi javnih sredstev, pridobljenih iz razpisov, pripomogli k razvoju na ravni regije ter posledično odprli vrata razvoju podjetništva. V samem začetku lahko pričakujemo izobraževanja za osnovnošolce, kasneje pa se bo zavod usmeril k malim in srednje velikim podjetjem, ki jih bo spodbujal na področju javnih razpisov in področju pridobivanja javnih sredstev, ki bi se vračali nazaj v Občino Kanal ob Soči. Poleg tega se bodo posvečali alternativnim virom energije, kot je sončna energija, z oblikovanjem energetske skupnosti. Konkretne izboljšave bo moč zaslediti tudi na industrijskem območju Anhovo, kjer bo razvoj industrijske cone podkrepljen s projekti zavoda.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen