Telekom Slovenije zaključil z obnovo nekdanje železniške postaje v Sečovljah, morda poslej kot turistična točka

0

Telekom Slovenije je nedavno zaključil z obnovo nekdanje železniške postaje v Sečovljah. V sklopu rekonstrukcije so prenovili temelje, fasado, streho, notranje omete, tlake in stavbno pohištvo. Dogovora o morebitni uporabi objekta v prihodnje pa za zdaj ni, tako da njegova usoda ostaja nejasna.

V Telekomu Slovenije so v začetku leta pričeli z rekonstrukcijo objekta nekdanje železniške postaje v Sečovljah z namenom njegove ohranitve. Dela so potekala skladno s pridobljenimi dovoljenji in skladno z izhodišči območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, so pojasnili za STA.

“Pri tem ni bilo nikakršnih težav, ves čas prenove smo z zavodom za varstvo kulturne dediščine sodelovali,” so dodali. Dela, katerih skupna vrednost ostaja poslovna skrivnost, so sicer vključevala celotno rekonstrukcijo. Tako so prenovili temelje, fasado, streho, notranje omete, tlake in stavbno pohištvo.

Prenovo so zaključili junija, dogovora o morebitni uporabi objekta v prihodnje pa ni, so še dodali v Telekomu.

Predsednik Krajevne skupnosti Sečovlje Denis Fakin je za STA pojasnil, da se v Telekomu z njimi niso pogovarjali o bodoči namembnosti objekta: “Imamo neke pobožne želje, a zaenkrat še nismo stranka v postopku.” Stavba bi sicer po Fakinovi oceni lahko postala turistična oz. info točka ali celo muzej, vendar se tu postavlja tudi vprašanje rentabilnosti.

Tudi na piranski občini so za STA podobno navedli, da se iz Telekoma še niso obrnili nanje. Ko bodo to storili, se bodo pogovarjali tudi o možnih vsebinah, vendar je za podrobnosti za zdaj prezgodaj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen