Putin svari pred skrajneži iz Afganistana pod krinko beguncev, slednjih bi lahko bilo tudi na milijone

0

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes posvaril pred tem, da bi v srednjeazijske države in nato v Rusijo iz Afganistana pod krinko beguncev vstopali skrajneži, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Naši zahodni partnerji vztrajno omenjajo, da bi begunce namestili v srednjeazijskih državah, preden bi dobili vizume za ZDA ali druge države,” je dejal na srečanju visokih predstavnikov svoje stranke Enotna Rusija. “A kdo je med temi begunci? Kako lahko vemo?” je vprašal.

Kot je ocenil, morda želi iz Afganistana zbežati še “na stotine, celo stotisoče ali morda celo milijone” ljudi. Glede na to da si tako z Afganistanom kot Rusijo deli meje več nekdanjih sovjetskih republik v Srednji Aziji, bi lahko v državo vstopili “skrajneži pod krinko beguncev”, je posvaril Putin.

Iz Afganistana, kjer so oblast ob odhodu tujih sil pred tednom dni znova prevzeli talibani, želi oditi na tisoče ljudi. O razmerah v državi bodo v ponedeljek na virtualnem sestanku razpravljali voditelji držav Organizacija pogodbe o kolektivni varnosti, vojaškega zavezništva več nekdanjih sovjetskih republik, še piše AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen