Pred Pentagonom 27-letnik policista zabodel v vrat in ubil, sam končal pod streli

0

Na avtobusni postaji pred sedežem ameriškega obrambnega ministrstva, Pentagonom je v torek 27-letni moški z nožem iz zasede napadel policista, ga zabodel v vrat in ubil. Drugi policisti so potem napadalca ustrelili in ubili. Motiv napada uvodoma ni bil jasen, Pentagon pa je bil v torek glede tega izjemno redkobeseden.

Ameriški mediji na podlagi neimenovanih policijskih virov poročajo, da je policista napadel 27-letni Austin William Lanz iz Georgie. Preiskovalci preverjajo njegovo preteklost in morebitne duševne motnje. Oktobra 2012 se je prijavil k marincem, vendar so ga po manj kot mesecu dni poslali domov.

Policisti iz Pentagona so proti njemu izstrelili več nabojev in zavladal je preplah, zaradi katerega je bilo celotno območje Pentagona za dobro uro zaprto. Med streljanjem naj bi bili ranjeni tudi dve osebi, ki sta bili v bližini. Preiskavo vodi zvezna policija FBI.

Pentagon je kasneje le potrdil smrt policista, ki je ostal neimenovan, obrambni minister ZDA Lloyd Austin pa je izrekel iskreno sožalje ter odredil, da bodo zastave v spomin na pokojnika vihrale na pol droga.

Zadnji podoben incident se je zgodil leta 2010, ko je John Patrick Bedell z orožjem napadel dva Pentagonova policista ob detektorju za kovine. Čeprav sta bila ranjena, sta streljala nazaj in napadalca ubila.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen