Na Portugalskem pred novim šolskim letom akcija cepljenja mladih, starih od 12 do 15 let

0

Na Portugalskem ta konec tedna v cepilnih centrih pričakujejo približno 110.000 otrok in mladostnikov, starih od 12 do 15 let, kar je skoraj četrtina mladih v tej starostni skupini, so danes sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. Z akcijo cepljenja mladih proti covidu-19 se želijo v tej članici EU pripraviti na novo šolsko leto.

Na desetine mladih je danes zjutraj v spremstvu vsaj enega od staršev stalo v vrsti pred centrom za cepljenje Almada v južnem predmestju Lizbone, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Za dosego kolektivne imunosti nimamo izbire, cepiti moramo tudi najmlajše,” je dejala ena od mater, ki je na cepljenje pospremila 15-letnega dijaka.

Zdravstvene oblasti na Portugalskem so tudi naslednji konec tedna rezervirale za cepljenje mladih. Že prejšnji vikend pa je bil rezerviran za cepljenje mladostnikov, starih 16 in 17 let.

Na Portugalskem se novo šolsko leto začne sredi septembra, zdravstvene oblasti pa upajo, da bodo do 19. septembra dokončali cepljenje te starostne skupine, poroča AFP.

Na Portugalskem je proti covidu-19 precepljenih več kot 70 odstotkov prebivalcev. Ta cilj so dosegli prej, kot so napovedovali, to pa je omogočilo, da je vlada odpravila nekatere ukrepe in omejitve.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen