Ema potrdila nove stranke učinke cepiva Johnson & Johnson; znižana raven trombocitov v krvi, omotica in šumenje v ušesih

3

Evropska agencija za zdravila (Ema) je včeraj potrdila, da je znižana raven trombocitov v krvi povezana s cepivom proti covidu-19 podjetja Johnson & Johnson. Stranska učinka tega cepiva pa sta tudi omotica in šumenje v ušesih. Poudarili so, da razmerje med koristmi in tveganji cepljenja s tem cepivom ostaja nespremenjeno.

Emin odbor za varnost zdravil (PRAC) je po preučitvi dostopnih podatkov, vključno s primeri stranskih učinkov in znanstveno literaturo, priporočil dopolnitev informacij o cepivu podjetja Johnson & Johnson s trombocitopenijo oziroma znižano ravnjo trombocitov v krvi kot neželenim stranskim učinkom. Priporočil je še, da se trombocitopenijo, ki trenutno velja za pomembno potencialno tveganje, označi za pomembno prepoznano tveganje.

PRAC je ugotovil še, da so s cepivom proti covidu-19 tega ameriškega proizvajalca povezani tudi primeri omotice in šumenja v ušesih. Priporočil je, da se tudi ta neželena stranska učinka doda v informacije o izdelku, so zapisali v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Eme.

Poudarili so, da razmerje med koristmi in tveganji cepljenja s tem cepivom ostaja nespremenjeno. Ema je sicer v preteklosti večkrat poudarila, da so koristi cepiva pretehtajo morebitna tveganja.

Odbor za varnost zdravil je razpravljal tudi o primerih motenj menstrualnega ciklusa po cepljenju proti covidu-19. Ugotovil je, da ni vzročno-posledične povezave med cepivi in tovrstnimi motnjami.

Št. komentarjev: 3
 1. haapy yack pravi

  Ta zgodba vse bolj opisuje tudi, kaj se v resnici dogaja veliko dlje, kot si večina misli!
  Gospod Balkelende je nekoč rekel ne, gospod Balkenende, da tisti iz CDA. Prosim, bodite kdaj premier! Da bi bilo vreme dobro, ko se vrnemo k temu, za kar bi bila spet odgovorna VOC, ja, nizozemska East East Indies Company? Ali sploh veste, kaj bi to pomenilo? In da to nima nobene zveze s pravim krščanstvom? Ja, tisto krščanstvo, ki ga je nekoč na zemlji oznanjeval Ješua, znan kot Jezus?
  Ker tudi to tako imenovano krščanstvo tistega gospoda Balkenendeja, ki ga zato pogosto v šali niso imenovali “Balkellende”, prav tako nima ničesar, popolnoma nič skupnega s tem, kar je Ješua storil v svojem času na Zemlji.
  Tudi na žalost se zdi, da se večina zdaj na Zemlji še vedno ne zaveda, kakšno goljufanje in zvita satanska igra se še vedno igra tukaj?
  Ali se niste nikoli spraševali o teh zadnjih vladah? Za kaj je večina tudi glasovala, ko so lahko spet oddali svoj glas? Ker očitno si bil tega preveč vesel, ne da bi sploh pomislil, kaj počneš s tem, kajne?
  Tiste vlade, ki nas vse označujejo in obravnavajo kot svoje goveje govedo?

  Samo poglejte, in to z ostrim očesom, le okoli sebe v tej izkušnji skupnosti, v kateri še ne naletite na pravo Ljubezen?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen