Dunajski maraton kar s 93-odstotno precepljenostjo prijavljenih tekačev

0

Do največjega tekaškega dogodka na Dunaju so le še trije tedni. Avstrijska prestolnica bo 11. in 12. septembra gostila športnice in športnike z vseh koncev sveta. Za udeležbo je obvezen negativni rezultat testa na covid-19.

Dunajski mestni maraton »Vienna City Marathon« 11. in 12. septembra 2021 slavi zdravje. Do 28.000 tekačic in tekačev se bo udeležilo dogodka, ki ga bodo razdelili na dva dni in sedem različnih tekaških tekmovanj. Letošnji maraton je pomemben tudi zato, ker sodi med prve velike maratone na svetu po izbruhu epidemije. Dunajski mestni maraton je prav tako edini tekaški dogodek v Avstriji z oznako »World Athletics Label«, ki zagotavlja visoke organizacijske in športne standarde.

Za zagotavljanje varnega dogodka so strokovnjaki z Medicinske univerze na Dunaju pripravili paket pravil za preprečevanje širjenja korone na maratonu. Poleg izredno visokega odstotka cepljenih med prijavljenimi, ta namreč znaša kar 93 odstotkov, morajo udeleženke in udeleženci na štartu predložiti tudi veljaven negativni rezultat testa na covid-19. Polno cepljeni lahko predložijo test PCR, ki ni starejši od 72 ur, ali hitri test, ki ni starejši od 24 ur. Necepljeni pa se lahko maratona udeležijo s testom PCR , ki ni starejši od 48 ur, ali hitrim testom, ki ni starejši od 24 ur. Otroci do šestega leta testa ne potrebujejo. PCR testi z grgranjem in druga ponudba dunajskih testnih postaj so za udeleženke in udeležence iz tujine brezplačni.

»Dunajski mestni maraton s svojo športno kakovostjo in eleganco privabi izredne tekačice in tekače. Zelo smo veseli, da bomo letos ta vrhunski šport prenesli na dunajske ulice,« je povedal organizator maratona Wolfgang Konrad.

Z maratonom želijo organizatorji promovirati zdrav način življenja in gibanje, ki je bilo med epidemijo pogosto oteženo. Tek sodi v tem obdobju tudi med najmanj nevarne športe, saj poteka zunaj in omogoča individualno udejstvovanje. 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen