William in Harry sta v Kensingtonski palači družno odkrila kip svoje matere Diane

0

William in Harry, vojvodi Cambridgea in Sussexa, se danes družno udeležila slovesnosti v prenovljenem Potopljenem vrtu palače Kensington ob 60. rojstnem dnevu njune matere. Točno 1. julija bi princesa Diana bila stara 60 let. Ta vrt, imenovan Sunken Garden, naj bi bil eden najljubših krajev valižanske princese v času, ko je živela v Kensigtonski palači.

Britanska princa William in Harry sta danes kljub razhajanjem v Kensingtonski palači skupaj odkrila kip svoje matere, valižanske princese Diane, in ga pospremila z besedami, da si vsak dan želita, da bi bila še vedno z njima, poroča britanski BBC.

To je bil njun prvi skupni nastop po pogrebu vojvode Edinburškega meseca aprila.

“Spomnimo se njene ljubezni, moči in značaja. Kakovosti, zaradi katerih je imela moč za dobroto na tem svetu, in ki je nešteto življenj spremenila na bolje,” sta dejala princa.

William in Harry sta dejala, da upata, da bodo kip ljudje “za vedno videli kot simbol njenega življenja in zapuščine”, in se zahvalila “vsem po vsem svetu, ki ohranjajo spomin najine matere pri življenju”.

Odkar sta se princ Harry in njegova soproga Meghan Markle lani odpovedala kraljevim dolžnostim in se skupaj s sinom Archiejem odselila v ZDA, so se sicer razširile govorice o tem, da so se odnosi med bratoma močno ohladili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen