Vreme bo danes “mešano na žaru”: Na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami

0

Danes bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo občasno pojavljale krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na vzhodu do 32 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. V večernem času lahko na zahodu nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature od 14 do 19, ob morju okoli 21, najvišje dnevne od 27 do 33 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo sončno in vroče. Pihal bo šibak veter južnih smeri. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

Vremenska slika: Nad severozahodno in delom srednje Evrope je plitvo ciklonsko območje, nad jugovzhodno Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda k nam priteka topel in prehodno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno, predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo v krajih vzhodno od nas. V sredo bo povečini sončno. Nekaj več oblačnosti bo na območju Alp, kjer bo predvsem popoldne in zvečer še lahko nastalo nekaj neviht.

Biovreme: Danes bo vreme predvsem v zahodni polovici države zmerno obremenilno vplivalo na ljudi, proti večeru pa bo vremenska obremenitev oslabela. V sredo bo vpliv vremena na počutje ljudi ugoden. V popoldanskem času pa bo povečana toplotna obremenitev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen