V Oaklandu napadli in oropali nekdanjo dolgoletno senatorko Barbaro Boxer; šokirana ostala brez svojega mobilnega telefona

0

Nekdanjo zvezno senatorko iz Kalifornije Barbaro Boxer so v ponedeljek popoldne napadli v Oaklandu in ji ukradli mobilni telefon. 80-letnica v napadu ni bila huje poškodovana, a jo je napad pretresel, so danes sporočili iz njenega urada.

V uradu kalifornijske senatorske so dodali, da je neznanec nekdanjo senatorko najprej porinil od zadaj, ji ukradel mobilni telefon in skočil v čakajoči avtomobil, ki ga je odpeljal v neznano. Policija incident preiskuje, razpisana pa je tudi nagrada v višini 2000 dolarjev za informacije, ki bodo privedle do aretacije napadalca.

Županja Oaklanda Libby Schaaf je izrazila ogorčenje zaradi napada in senatorki zaželela hitro okrevanje. Oakland se sicer v zadnjem času sooča s povečanim številom podobnih zločinov, saj se napadi sredi dneva kar vrstijo, še posebej v kitajski četrti.

Barbara Boxer je bila v senatu ameriškega kongresa od leta 1993 do leta 2017, ko jo je nasledila sedanja podpredsednica ZDA Kamala Harris.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen