(Pustolovska atrakcija) V Krtini zaživel koruzni labirint

0

V Krtini je zaživel koruzni labirint v obliki zmaja, ki je simbol bližnje Ljubljane. Obiskovalci lahko atrakcijo obiščejo podnevi ali ponoči, če bodo uspešno našli vse točke, pa bodo lahko sodelovali v nagradnem žrebanju, so ta teden sporočili iz Koruznega labirinta Krtina.

Koruzni labirint Krtina se razprostira na 4,5 hektarja koruznega polja v kraju Krtina v osrednji Sloveniji. V središče koruznega labirinta so postavili tudi most, s katerega se odpre pogled na ves labirint.

Posebnost atrakcije sta dva vhoda in izhoda, tako da lahko obiskovalci sami izberejo svojo pot. Po labirintu bodo sicer hodili s pomočjo zemljevida z vrisanimi potmi, ki so zaradi epidemije covida-19 širše kot običajno. Najti morajo 14 točk, z obiskom vseh pa bodo lahko sestavili geslo za sodelovanje v končnem nagradnem žrebanju.

Obiskovalce organizatorji vabijo na dnevni labirint, ob avgustovskih sobotah pa tudi na nočni labirint, posebno doživetje ponujajo skupinam. Otroke bo obisk stal pet evrov, odrasle pa osem evrov.

Idejni vodja projekta je Luka Kastelic, ki koruzne labirinte v Sloveniji postavlja od leta 2011, razkriva spletna stran Koruznega labirinta Krtina.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen