(Še ena zlata medalja za Slovenijo) Primož Roglič po smoli na Tour de France olimpijski prvak

1

Na olimpijskih igrah v Tokiu je bila danes na sporedu kolesarska dirka na kronometer. Primož Roglič je že startal silovito, potem pa ves čas še stopnjeval svoj pritisk. Na polovici dirke se mu je že nasmihala medalja, proti koncu pa je bilo vse bolj jasno, da mu danes ni nihče kos. Tudi za mnoge prvi favorit Tom Dumoulin iz Nizozemske je ves čas izgubljal in na koncu izgubil.

Končni rezultat:
– Primož Roglič Slovenija
– Tom Dumoulin Nizozemska in
– Rohan Dennis Avstralija

Dirka je bila ves čas napeta. Vsi tekmovalci, posebej pa favoriti so dali vse od sebe. Proti koncu dirke je bilo bolj ali manj jasno kdo bo olimpijski prvak. V tej fazi bi lahko Rogliču vzela medaljo le še okvara kolesa ali kaka druga nesreča.

Roglič je ves čas dirke vozil v svojem svetu in je bil ves čas osredotočen le na eno – na vožnjo. To se je pokazalo, ko je Primož prevozil ciljno črto in še nekaj časa nadaljeval v tempu dirke kot da ne bi vedel, da je dirke zanj že konec.

Do konca dirke ni nihče postavil boljšega časa od Rogliča. Slovenija ima s tem novo olimpijsko medaljo, drugo zlato do tega trenutka.

Primož Roglič ni bil prvi favorit in je postal olimpijski prvak ter s tem dokazal, da je še vedno eden najboljših, če ne najboljši kolesar na svetu ta čas. Po padcu na Tour de France in smoli na dirki pred dnevi, ko so ga pestili krči, je Primož dokazal tudi, da je izredno vztrajen in ne popušča niti, ko nekateri vanj morda podvomijo.

Te olimpijske igre so Sloveniji s tem prinesle dve medalji. Po bronasti, ki jo je dosegel Pogačar zdaj še zlata Rogličeva.

Število komentarjev: 1
  1. raft pravi

    Germanicus:
    Slovenci koriste mehanicki manipulirane bicikle. Samo naivci vjeruju u sportsku pozadinu Slovenaca
    ——————
    Saj sem vedel, da je njihov falsifikator Rimac pič-kin dim.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen