Premier Janez Janša ponosno in neuklonljivo o epizodi s Timmermansom: Slovenija ni kolonija ali članica drugega razreda! Ponudili smo odgovore o vladavini prava, če ti ni všeč resnica, potem je to tvoja težava!

4

Premier Janez Janša je danes na brifingu na Brdu pri Kranju bruseljskim novinarjem pokazal video, ki po njegovem prikazuje stanje medijev v Sloveniji. Novinarji so na Twitterju med drugim izrazili ogorčenje in ocenili, da to bil eden najbolj nenavadnih trenutkov na novinarskih poteh bruseljskih dopisnikov ob začetkih predsedovanj Svetu EU. Seveda je zagotovo šlo za levosučne novinarje.

Janša je danes na brifingu pokazal video, ki ga je želel pokazati na zaslišanju skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije. Novinarji, ki so bili prisotni na brifingu in o tem tvitali, so med drugim zapisali, da Janša verjetno s prikazom videa ne bo dosegel želenega učinka. Drugi so prikaz označili za enega najbolj nenavadnih trenutkov novinarskih turnej, ki jih običajno ob začetku prevzema predsedovanja Svetu EU za skupino bruseljskih dopisnikov pripravijo predsedujoče države.

Opozorili so še, da je Janša na brifingu očital evropskim poslancem, da lažejo. Zbranim novinarjem je še dejal, da kažejo enostransko podobo svobode medijev in dodal, da “ve, kdo so njihovi viri”.

Novinarji so Janšo vprašali tudi glede incidenta z izvršnim podpredsednikom komisije Fransom Timmermansom, saj se zaradi fotografije dveh slovenskih sodnikov s socialdemokratskima politikoma, ki jo je gostom kot dokaz politične pristranskosti sodstva pokazal premier Janez Janša, protestno ni udeležil skupinskega fotografiranja. Timmermans je glede fotografiranja za medije pojasnil, da zaradi tega ne more biti na istem odru kot Janša.

Janša pa je novinarjem danes glede dogodka odgovoril, da Slovenija ni kolonija ali članica drugega razreda. “Ponudili smo odgovore o vladavini prava. Če ti ni všeč resnica, potem je to tvoja težava,” je dodal.

V skladu s tradicijo predsedujočih držav Slovenija do sobote gostila nekaj manj kot 50 tujih novinarjev, ki so akreditirani pri evropskih institucijah v Bruslju. Namen obiska je tujim novinarjem predstaviti program in prednostne naloge predsedovanja.

Št. komentarjev: 4
 1. Jaka pravi

  Pa kaj ta socialistični deda mraz sploh razsaja tukaj v Sloveniji? Če mu ni kaj prav, naj se kar vrne od koder je prišel, tukaj ga nihče ne bo pogrešal.

  1. Re gornjemu pravi

   Ta naš plešasti jajo, bo čisto zapravil mednarodni ugled Slovenije. Ti gornji bedak pa malo razmisli, kaj pišeš. G. Timermans je bil med POVABLJENCI in zagotovo ni prišel da bi razsajal, kot ti duševmi revček pišeš. Sicer pa pišeš to, kar vam naročijo v kleti Trstenjakove. Morda je Hojs imel v mislih vas

 2. linke pravi

  kakšen ugled pa je imela Slovenija do sedaj? lahko bi bila srednje europska država pa je po zaslugi jugo komunistov na čelu z malim murgelčanom navadna balkanska luknja v političnem smislu. Doprinos jajota temu ni tak kot ga želijo l jugolevičarji prikazati

 3. METULJ pravi

  G Timmermans, povabljeni gost, je nevednež glede vladavine prava v Slovenski državi. Saj je informiran o tem samo enostransko, že dokazano od ” lažnive slovenske rdeće mafije ala Fajonova, etc.” , kateri neprestano blatijo in lažejo o “nevzdržnih razmerah, o napadih na novinarje, etc..”.Torej naj se g. Timmermans poduči in prepriča, da je bil zaveden od rdeće mafije!! konec!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen