Pred obalo Libije umrlo najmanj 57 migrantov

0

Pred obalo Libije je utonilo najmanj 57 migrantov, potem ko se je potopil njihov čoln, so v ponedeljek sporočili iz Mednarodne organizacije za migracije (IOM). Med mrtvimi naj bi bilo tudi 20 žensk in dva otroka, poroča francoska tiskovna agencije AFP.

“Zgroženi ob še eni boleči izgubi življenj pred obalo Libije,” je tvitnil vodja misije IOM v Libiji Federico Soda. “Najmanj 57 ljudi je utonilo v zadnji tragediji, tišina in neaktivnost sta nesprejemljivi,” je dodal.

Čoln je potonil pred pristaniškim mestom Homs. Zaenkrat še ni znano, zakaj je čoln potonil, vendar so običajno plovila z migranti prenapolnjena in niso najbolj varna za plovbo. Poleg tega pogosto z obale odrinejo ponoči tudi v slabih razmerah.

Iz IOM so še sporočili, da so preživeli migranti poročali, da je med mrtvimi tudi 20 žensk in dva otroka. Zadnja tragedija pa je po oceni IOM znova pokazala, kako nujna je vzpostavitev državne iskalne in reševalne operacije na tej nevarni poti.

Libijska obalna straža je v prvi polovici leta prestregla več kot 13.000 ljudi, ki so skušali na čolni priti do Evrope. To je več kot v celem lanskem letu. Podobno se je v prvi polovici leta podvojilo število ljudi, ki so na tej nevarni poti umrli, v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen