Postopek imenovanja direktorja Pošte Slovenije še ni zaključen, pri članih poslovodstva zaenkrat ni sprememb

0

Postopek imenovanja novega generalnega direktorja Pošte Slovenije še vedno ni zaključen, je za STA povedal predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Franci Mihelič, ki zato več podrobnosti za zdaj ne more posredovati. Ob tem je zatrdil, da zaenkrat tudi ni nobenih sprememb pri članih poslovodstva v omenjeni državni družbi.

Že konec maja so iz poštno-logističnega podjetja sporočili, da sta na razpis za novega generalnega direktorja do predvidenega roka prispeli dve prijavi, vendar Pošto Slovenije še vedno kot začasni generalni direktor vodi Tomaž Kokot, ki je mandat nastopil 1. aprila za največ leto dni.

Slovenski državni holding je marca zamenjal nadzorni svet, ta pa se je po glasnih ugibanjih v javnosti konec istega meseca sporazumno razšel z dolgoletnim generalnim direktorjem Borisom Novakom. Na čelu družbe ga je zamenjal Kokot, pred tem zgolj dva tedna prvi nadzornik, sicer pa podjetnik in občinski svetnik SDS v Poljčanah.

Več medijev je prejšnji teden navajalo neuradne informacije, da naj bi član poslovodstva Andrej Rihter že v odpovednem roku, drugi član Vinko Filipič pa naj bi odšel oktobra. Prvi naj bi po informacijah portala Necenzurirano odhajal zaradi revizije nekaterih poslov, ki jo je zahteval Kokot.

Kot je še poročal omenjeni portal, naj bi nadzorniki nedavno nasprotovali imenovanju Kokota za poln mandat, saj nima potrebnih pet let izkušenj na vodstvenih položajih v velikih gospodarskih družbah.

Večeru pa naj bi več virov iz Pošte potrdilo, da je pri vodenju podjetja veliko napetosti, notranjih spopadov in vse več kaosa, predvsem pri upravljanju oziroma integraciji Intereurope v celoten sistem, kar je strateško ključno za prihodnost Pošte kot logista.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen