Opcija proti čisti pitni vodi kot bi slavi. Minister Vizjak pa realno: Referendum se je ugrabil in zlorabil za druge cilje!

3

 Referendum o noveli zakona o vodah se je po besedah okoljskega ministra Andreja Vizjaka ugrabil in zlorabil za druge cilje, tudi politične. “Ljudje so odreagirali čustveno. Bodrilo in spodbujalo se jih je z nekimi pamfleti, ki nimajo veze s samim namenom zakona,” je po približno petini preštetih glasov v odzivu za TV Slovenija dejal Vizjak.

Ne glede na rezultat referenduma si bodo na ministrstvu za okolje in prostor po Vizjakovih besedah vedno prizadevali za ohranjanje okolja, narave in slovenskih voda. “Tudi namen in cilj tega zakona je bil takšen – kako dodatno zaščititi priobalni pas, omejiti gradnjo in nameniti več denarja za vzdrževanje vodotokov,” je dejal.

Ljudje so po njegovih besedah “žal” glasovali, kakor so glasovali. “Bomo se potrudili na nek drug način zagotoviti ta denar, ampak žalostno je, da nista bila prepoznana osnovni cilj in namen zakona,” je ponovil.

Minister sicer meni, da se je referendum zlorabil in ugrabil za neke druge cilje, tudi politične. Kot je dejal, je njegov naslednji korak jasen – še naprej si bo prizadeval, kako povečati denar za vzdrževanje vodotokov in kako preprečiti, da bi nam vode delale škodo, ko prestopijo svoje bregove.

Opozoril je še, da bodo zavrnitev omenjenega zakonskega predloga najbolj občutili ljudje, ki ob vsakih poplavah trepetajo za svojo varnost. Kot kaže, pa bodo trepetali še najprej, je povzel Vizjak.

Kaže, da bo novela zakona o vodah na današnjem referendumu zavrnjena. Delni neuradni izidi po preštetih 65 odstotkih glasovnic kažejo, da je za uveljavitev novele glasovalo 13,77 odstotka, proti pa 86,23 odstotka volivcev. Nasprotniki so po zadnjih podatkih že dosegli tudi kvorum za zavrnitev zakona.

Št. komentarjev: 3
  1. Micka Kovačeva pravi

    Zato se je takoj oglsil tudi eden od Janševih modrecev, Grims, ki je napisal, da so poplave v Ljubljani, opomin in posledica neizglasovanega referenduma. To pa lahko izjavi samo omejenec.

  2. raft pravi

    Micka, ti vsekakor nisi Kovačeva. To so vaše srbske fore. Ne boste se integrirali v slovensko okolje, ker vam je tuje poštenje, delo in pa predvsem dejstvo, da so vsi (predvsem Bosanci) iz nekdanji republik Jugoslavije bolj pošteni od vas.

  3. Re gornjemu pravi

    Ne vem zakaj tako vroče braniš, kot je Micka rekla, omejenca, zraven pa še firerja, ki ti bo ” priskrbel” na ulice vehabije, da boš orožje, ki si ga tako želiš, tudi spoznal, uporabiti pa dvomim, da ga boš utegnil

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen