McDonalds v drugem četrtletju močno okrepil dobiček in presegel pričakovanja

0

Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano McDonalds je v drugem letošnjem četrtletju zabeležila 2,22 milijarde dolarjev čistega dobička. V enakem lanskem obdobju, ko so številne države zaradi pandemije covida-19 omejile javno življenje, se je ustavil pri 483,8 milijona dolarjev. Z najnovejšim poročilom je podjetje krepko preseglo pričakovanja.

V drugem trimesečju je čisti dobiček na delnico znašal 2,95 dolarja, potem ko je v enakem lanskem obdobju 65 centov. Analitiki so tokrat napovedovali, da bo znašal 2,08 dolarja na delnico.

Prihodki od prodaje so v drugem četrtletju zrasli za 57 odstotkov na 5,89 milijarde dolarjev, v enakem obdobju lani so se ustavili pri 3,76 milijarde dolarjev. Tudi s prihodki je McDonalds presegel napovedi analitikov, ki so ocenjevali, da bodo znašali 5,53 milijarde dolarjev.

V primerjavi z bolj primerljivim drugim četrtletjem leta 2019, ko poslovanja podjetij še ni krojila pandemija, so se prihodki okrepili za 6,9 odstotka, poslovno poročilo še povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen