(Kanibalski duh Mike Tysona straši tudi po olimpijskem Tokiu) V žaru borbe med boksarskima težkokategornikoma Maročan z zobmi popadel uho Novozelandca!

0

Četrti dan boksarskega tekmovanja na olimpijskih igrah Tokio 2020 v areni Kokugikan se je zgodila repriza znamenitega dvoboja med Mike Tysonom in Evander Holyfieldom, ko je slednji končal brez koščka svojega ušesa. To se je zgodila junija 1997, ko sta se ta dva legendarna boksarja pomerila na povratnem boksarskem meču, ki ga je prav tako izgubil saj je bil zaradi ugriza diskvalificiran.

Težkokategornik iz Maroka Youness Baalla se je v sedmi borbi pomeril z Novozelandcem David Nyikao. Nyika je zmagal, vendar so bila “kanibalska” dejanja Baalle tista, ki so pristale na svetovnih naslovnicah.

Če bi sodniki to dejanje videli, bi Baalla bil takoj diskvalificiran, a je bil ugriz tako hiter, da so ga ujele zgolj kamere. Tudi Nyika ni zahteval nobenih sankcij, saj je v dvoboju kot rečeno zmagal.

“V žaru borbe se iz ljudi lahko potegne najboljše in najslabše. To je del športa. Do nasprotnika nimam nič drugega kot spoštovanje in sprejemam frustracije, ki jih je moral čutiti,” je bil gentlemanski Nyika.

Nyika se je prebil v moški četrtfinale boksarskega turnirja v težki kategoriji in je zdaj le še korak do medalje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen