Taborniška krvodajalska akcija 70 LITROV ZA 70 LET se jutri končuje

0

Ob 70-letnici bodo taborniki zbrali 70 litrov krvi

Taborniki so znani po tem, da večino svojega časa preživijo v naravi, a zelo radi tudi priskočijo na pomoč in pomagajo skupnosti. Četrti taborniški zakon pravi, da je tabornik pripravljen pomagati, zato so se na pobudo Rodu Pusti grad Šoštanj v tem jubilejnem letu 2021 odločili, da organizirajo vseslovensko taborniško krvodajalsko akcijo. Njihov namen je zbrati simboličnih 70 litrov krvi, ki simbolizirajo 70 let delovanja ZTS in s tem pomagati tistim, ki jo nujno potrebujejo.

Kdaj, kje in kdo lahko daruje

Ker se taborniki nahajajo po vsej Sloveniji, bo krvodajalska akcija 70 litrov za 70 let ZTS potekala od 1. 6. do 10. 6. 2021 na vseh odvzemnih mestih po Sloveniji in na terenskih akcijah (seznam je objavljen na spletni strani), z zaključnim odvzemom krvi 10. 6. 2021 med 7.00 in 12.00 v vili Lučka – taborniški prostorih RPG Šoštanj (Koroška cesta 13, 3325 Šoštanj).

Vsi, ki ste preboleli covid-19 in je od tega minilo vsaj 28 dni, ste zelo zaželeni, saj lahko vaša kri pomaga tistim, ki covid-19 še prebolevajo. Vsi, ki razmišljate o cepljenju ali pa ste se že cepili, pa lahko kri darujete že naslednji dan, če nimate neželenih učinkov. Podrobneje na spletni strani.

K akciji vabijo torej vse polnoletne posameznike, ki so kakor koli vpeti v delovanje naše organizacije: aktivni člani, podporniki-simpatizerji, starši še nepolnoletnih članov, tabornike po duši, skratka vse, ki izpolnjujeje osnovne pogoje za darovanje krvi, naj se pridružijo! 

Želim darovati

Akcijo taborniki organizirajo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom za transfuzijsko medicino Celje, Ljubljana in Maribor, ki nam bodo nudili vso strokovno pomoč in nam omogočili izpolnitev zastavljenega cilja.

Spremljajte taborniška družbena omrežja in spletno stran, kjer objavljajo informacije o dnevnih akcijah in napotkih.

Za več informacij se obrnite na načelnico Zveze tabornikov Slovenije za odnose z javnostmi:


Neža M. Slosar
neza.slosar@taborniki.si 
040 727 430

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen