Promocija levičarske politike s “hakelkrajci”

0

Po včerajšnji živahni razpravi na Odboru za kulturo DZ o dodelitvi državne pomoči medijem, so se danes pojavile nove akcije levičarskih aktivistov na terenu, ki so na stavbo Ministrstva za kulturo narisali serijo kljukastih križev. Zaposlena na ministrstvu Alenka Gotar je na tviterju objavila fotografije, ki so takoj za tem zakrožile po socialnih omrežjih. Fotografijam je dodala pomenljiv komentar:
“Ko na nekoga pokažeš s prstom, so vsaj trije prsti na tej tvoji isti roki obrnjeni proti tebi …”

Ker ima Alenka Gotar zaklenjen profil, objavljamo tvit državne sekretarke Jelke Godec:

Leva opozicija je poskušala s sklepi odbora doseči ponovno ocenjevanje in presojo upravičenosti medijev do državne pomoči in s tem “povoziti” odločitev strokovne komisije. Kot je znano, se KUL opozicija ne strinja z ugotovitvami strokovne komisije Ministrstva za kulturo, ki je dodelila sredstva nekaterim medijem, ki se deklarirajo kot desni. Ne morejo se sprijazniti predvsem z odločitvijo, da sredstva prejmejo Nova24TV in Demokracija, medtem ko teh sredstev tokrat niso dobili Dnevnik, Delo, Radio študent in drugi. Ob tem jih ni omajalo niti dejstvo, da so ta sredstva desni mediji v preteklosti že prejeli tudi v času levih vlad. Prav tako je nenavadno, da se zganja tako velik hrup zaradi relativno nizkih sredstev, saj so zneski nižji od 20.000 evrov, kar ne zadostuje in zato ni odločilno za delovanje kateregakoli medija.

Predlagani sklepi Odbora za kulturo na seji niso bili sprejeti, zato se je politični boj levega dela politike znova preselil v prostor izven Državnega zbora, kjer so njihovi politični aktivisti na svoj vandalski način ponovno poškodovali zgradbo Ministrstva za kulturo.

KUL aktivisti:

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen