Po vrhu Biden-Putin v Ženevi ne bo skupne novinarske konference, na mizi pa številne pereče teme

0

Ameriški predsednik Joe Biden bo imel po srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v sredo v Ženevi samostojno novinarsko konferenco, so danes sporočili iz Bele hiše, kjer pričakujejo, da bo srečanje iskreno in neposredno.

“Samostojna novinarska konferenca je primeren format za jasno komuniciranje s svobodnim tiskom o temah, ki bodo izpostavljene na srečanju, tako na področjih, kjer se strinjamo, kot na področjih, kjer imamo resne pomisleke,” je dejal neimenovani predstavnik Bele hiše.

Kot je dodal, bosta na srečanju potekali “delovna seja in manjša seja”, drugih podrobnosti pa ni navedel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je danes za rusko tiskovno agencijo Ria Novosti povedal, da bo imel ruski predsednik svojo novinarsko konferenco.

Na srečanju voditeljev v Ženevi bo na mizi cela vrsta vprašanj, med drugim rusko rožljanje z orožjem na ukrajinski meji, zaprti ruski opozicijski politiki Aleksej Navalni in Putinova podpora beloruskemu samodržcu Aleksandru Lukašenku. Biden krivi Rusijo tudi za obsežne kibernetske napade in vmešavanje v ameriške volitve.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen