Občasni udeleženec petkovih protestov Anis Ličina tik pred obsodbo za plačilo odškodnine zaradi razžalitve

0

Anis Ličina, ki je znan iz črne kronike v povezavi s prometom in proizvodnjo prepovedanih drog in petkov protestnik proti vladi Janeza Janše, je tik pred obsodbo zaradi razžalitve. Dne 16. maja 2020 je namreč Davorinu Kopšetu poslal sporočilo preko Facebooka z naslednjo vsebino: “Svinja stara sdsovska da te pobere virus govno jedno da več ne boš glasoval iz groba gnoj”.

Davorin Kopše je invalid in je bil kandidat za poslanca v Evropskem parlamentu leta 2019 na listi SDS/SLS iz kvote SDS. Iz tega bi lahko sklepali, da je bil Ličina, ki ima tudi sam politične ambicije, za žalitev tudi politično motiviran.

Tvit s prilogo prve strani sklepa sodišča:

Sporočilo je bilo povezano s Kopšetovimi javnimi objavami, ki so zagovarjale spoštovanje epidemioloških ukrepov v času koronavirusa. Anis Ličina, ki se je udeleževal protestov, se je na te ukrepe požvižgal in zmerjal mnoge nasprotnike protestov.

Kopše se je na sporočilo Anisa Ličine odzval z vložitvijo tožbe, ki gre h koncu, Ličini pa kaže slabo, saj je sodišče zavrglo njegov odgovor na tožbo. Ličina ima še možnost pritožbe na ta sklep, nam je povedal Kopše, vendar nima praktično nobene možnosti za uspeh, saj odgovora na tožbo ni pravilno vložil.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen