Kaj srečni ljudje delajo drugače? To je njihovih 7 skrivnosti!

0

Če ste se kdaj vprašali, kako živeti srečnejše in bolj izpolnjeno življenje, vam razkrivamo sedem skrivnosti, ki jih prakticirajo ljudje, ki zase pravijo, da so enostavno srečni.

Znanstveniki pravijo, da je skrivnost srečnih ljudi ta, da živijo v sedanjem trenutku. Ne obžalujejo preteklosti, ki je ne morejo spremeniti, niti se vnaprej ne razburjajo zaradi nečesa, kar se morda niti ne bo zgodilo. Preprosto si prizadevajo živeti tukaj in zdaj in od življenja jemati tisto, kar jim pač v danem trenutku prinaša.

1.Iščite srečo v malih stvareh

Raziskave kažejo, da se srečnejši ljudje navadijo ustaviti in zavestno uživati ​​v majhnih stvareh v življenju. Včasih je že majhna sprememba v našem vedenju dovolj, da nam spremeni dan na bolje. Z lahkoto lahko sedite na terasi kavarne, naročite svojo najljubšo osvežilno pijačo in uživate v klepetu s prijatelji.

Za trenutek se ustavite in uživajte v osvežilnem okusu, mehurčkih, vetriču, soncu in žvrgolenju ptic. Resnično se posvetite temu trenutku, namesto da bi ga spustili mimo vas. Čim pogosteje vstavljajte v svoj vsakdan te majhne trenutke, ki vam bodo prinesli nasmeh na obraz.

2. Pozabite na več nalog hkrati in upočasnite tempo

Če se vam zdi, da nekje nenehno zamujate ali vas nenehno omejujejo roki, to pravočasno prepoznajte in upočasnite ali si oddahnite. Poskrbite za svoje zdravje in psihološko počutje in se naučite postavljati meje. Na vsak predlog ni treba odgovoriti z da. Vadite reči “ne” v situacijah, ko se počutite preobremenjeni z delom in obveznostmi.

Namesto da počnete pet stvari hkrati, se osredotočite na eno naenkrat. Rezultati bodo boljši in tudi vi boste olajšani.

3. Vadite hvaležnost

Če mislite, da se vam ne dogaja nič lepega, začnite pisati svoj zahvalni dnevnik. Pogosto imamo navado, da se pritožujemo nad nečim, kar nam ni všeč, in dobre stvari, ki se nam dogajajo, jemljemo kot samoumevne.
Pred spanjem si privzgojite navado, da si v beležnico ali beležko zapišete vsaj tri lepe stvari, ki so se vam zgodile tisti dan. Naj bo vaš mali ritual pozitivnega razmišljanja, ki vas bo opomnil, da obstajajo trenutki, ki si jih je vredno zapomniti skoraj vsak dan.

4. Razveselite nekoga z lepo gesto

Ko naredimo kaj lepega za nekoga drugega, se pogosto tudi sami počutimo bolje in dobra volja se pomnoži. Ni nujno, da gre za kakšne velike geste, dovolj je pokazati dragim ljudem, da mislimo nanje.

Prijatelja lahko na primer povabite na sprehod in ga razveselite s pločevinko njegove najljubše pijače ali pa prijateljico na pragu presenetite s pecivom ali čokolado. Čas, namenjen druženju z najbližjimi, je vedno dobro izkoriščen čas.

5. Naredite nekaj lepega za sebe

Pogosto imamo velika pričakovanja do sebe in smo sami do sebe najostrejši kritiki. Kdaj pa ste nazadnje naredili kaj lepega zase? Občasno se odločite, da se boste razvajali.

Na primer, sprostite se s kopeljo in se za pol ure odklopite od sveta. Ko greste iz službe skočite v trgovino po svojo najljubšo osvežilno pijačo in jo rahlo srkajte na kavču ali balkonu. Zaigrajte svojo najljubšo pesem in zaplešite ali pojte na glas. Oblikujte svoj mali obred ljubezni do sebe in delajte vse, kar vas osrečuje.

6. Rešite se nepotrebnih stvari in uživajte v minimalizmu

Pogosto kopičimo stvari, misleč, da nam prinašajo srečo. Nekateri to počnejo z oblačili ali obutvijo, nekateri nabirajo knjige ali video igre, nekateri pa ličila in drugo kozmetiko. Ko kupujemo prepogosto, se nehamo veseliti nekaterih stvari z enako intenzivnostjo in na koncu se na teh začne nabirati zgolj prah.

7. Vsak dan najdite kakšen razlog za smeh

Rek “Smeh je najboljše zdravilo” dejansko povsem drži. Ko se smejemo, naši možgani pošiljajo signale, ki spodbujajo izločanje endorfinov, tako imenovanega hormona sreče. Ustvari občutek ugodja, nas sprosti in lahko dobesedno ublaži bolečino.
Zato vsak dan poiščite razloge za smeh. Obkrožite se z ljudmi, ki vas nasmejijo in spravijo v dobro voljo. Na YouTube-u predvajajte svojo najljubšo humoristično serijo ali smešen video in uživajte v svoji dnevni dozi smeha. Tako kot lahko pišete zahvalni dnevnik, lahko pišete tudi humorni dnevnik. Spomnite se izkušenj ali šal, ki so vas tisti dan nasmejale. Ustvarite svojo zbirko smešnih trenutkov, ki se jih boste vedno lahko spomnili, ko boste potrebovali nekaj, da vas razvedri in razveseli.

Ozavestite, da je vsak dan poln priložnosti za dobre in zabavne trenutke. Izberite, kako jih boste uporabili, in ustvarite vesele trenutke, ki si jih boste zapomnili še dolgo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen