(Vsaj majhna svetloba v temini tragedije) 5-letni deček, ki je preživel tragično nesrečo italijanske žičnice, prišel k zavesti in že govori

0

5-letni deček, ki je kot edini preživel nesrečo žičnice ob italijanskem jezeru Maggiore, je danes prišel k zavesti in ga bodo kmalu premestili z intenzivne nege, so sporočili iz bolnišnice. Medtem so iz tožilstva sporočili, da trem aretiranim predstavnikom družbe, ki upravlja z žičnico, grozijo zelo visoke kazni.

“Eitan je sedaj zbujen in pri zavesti, govori s svojo teto in gleda naokoli,” je sporočil tiskovni predstavnik bolnišnice v Torinu. V prihodnjih nekaj dneh bodo izraelskega dečka odpustili iz intenzivne nege.

V nesreči v nedeljo je umrlo 14 ljudi, med njimi tudi oče in mama petletnega dečka ter njegov mlajši brat, poročajo tuje tiskovne agencije.

Italijanska policija je v sredo aretirala tri višje predstavnike podjetja Ferrovie del Mottarone, ki upravlja z žičnico – direktorja, lastnika in vodjo službe družbe. Očitajo jim namerno blokado varnostne zavore, zaradi česar je naprava padla v globino.

V primeru, da jih bodo spoznali za krive, jim grozijo najvišje kazni, so sporočili iz tožilstva. V nalogu za aretacijo piše, da je zaradi nepremišljenih dejanj umrlo 14 ljudi, deček pa je bil huje poškodovan. Med drugim jim grozijo obtožnice zaradi uboja in povzročitve nenamerne katastrofe.

Nedeljska nesreča se je zgodila na žičnici, ki prevaža potnike iz letoviškega mesta Stresa ob obali jezera Maggiore na vrh gore Mottarone v deželi Piemont. Vožnja je priljubljena med turisti, pogled z vrha pa ponuja lep razgled na Alpe.

Žičnice v Italiji so sicer po dolgem premoru začele delovati šele nedavno, potem ko so v slovenski zahodni sosedi odpravili nekatere ukrepe, ki so bili sprejeti za zajezitev epidemije covida-19.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen