Vlada ustanovila svet za odprta vprašanja s Katoliško cerkvijo

0

Vlada je na današnji seji sprejela sklep o ustanovitvi in imenovanju Sveta vlade RS za odprta vprašanja s Katoliško cerkvijo. Svet bo pristojen za zbiranje, evidentiranje in preučevanje odprtih vprašanj s Cerkvijo na državni in mednarodni ravni. Za predsednika je bil imenovan državni sekretar Igor Senčar, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Za namestnico predsednika je bila imenovana državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Katja Triller Vrtovec. Za člane sveta pa so bili imenovani državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vinko Gorenak, državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Stanislav Raščan, državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske škofovske konference Tadej Strehovec in pravni svetovalci Slovenske škofovske konference Andrej Naglič, Sebastijan Valentan ter Matej Pavlič.

Svet za odprta vprašanja bo tudi oblikoval predloge rešitev glede ugotovljenih odprtih vprašanj s Katoliško cerkvijo in si prizadeval za nadgrajevanje odprtega in trajnega dialoga z njo. Zapisali so še, da ima Cerkev pomembno vlogo v javnem življenju, saj z razvijanjem svojih kulturnih, vzgojnih, izobraževalnih, solidarnostnih, karitativnih in drugih dejavnosti s področja socialne države opravlja pomembno družbeno nalogo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen