Teroristični Hamas in njegovi poveljniki danes ponovno čutili učinke raket z izraelskih letal

2

Izraelska letala so ponoči znova izvedla množične napade na cilje na območju Gaze, od koder so proti izraelskim mestom poletele nove rakete. Izraelska vojska je sporočila, da je znova napadla hiše poveljnikov palestinskega gibanja Hamas, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub mednarodnim pozivom k prekinitvi ognja spopadi ne ponehajo. Po navedbah izraelske vojske so ponoči napadli hiše devetih visokih predstavnikov Hamasa, v katerih naj bi bila tudi skladišča orožja.

Skupaj je bilo v tednu dni spopadov v Gazi napadenih več kot 1500 ciljev, je v nedeljo sporočil izraelski premier Benjamin Netanjahu. Zatrdil je tudi, da se bodo izraelski napadi nadaljevali s polno silo.

Minula nedelja je bila sicer najhujša doslej. Po palestinskih navedbah je bilo v izraelskih napadih v Gazi ubitih najmanj 42 ljudi, skupaj doslej že 192. Izraelska vojska pa je sporočila, da je Hamas, ki ga imajo v Izraelu in tudi na Zahodu za teroristično organizacijo, od prejšnjega ponedeljka na izraelske cilje izstrelil okoli 3100 raket. Skupaj je bilo pri tem ubitih deset ljudi, več sto pa ranjenih.

Št. komentarjev: 2
  1. VIKA pravi

    Po levakarsko se izraelci ne smejo branit ??!!

  2. bruh pravi

    rdeći levičarski pra sci in sv inje so pač vedno s teroristi, morilci in nedemokrati….ker so njim podobni,….ajd… muslići in negrodi so pač povsod v USA in EU največji podporniki rdečih levičarskih pra scev in svinj…molenbeek docet..ajd

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen