Premier Janša: Od ponedeljka cepljenje tudi vseh odraslih pod 50 let. Do poletja bo dovolj cepiva za vse!

5

Predsednik vlade Janez Janša je danes na Twitterju napovedal, da bo od ponedeljka steklo cepljenje tudi vseh odraslih, mlajših od 50 let. “Do poletja bomo zagotovili dovolj cepiva za vse. Bodimo odgovorni do sebe in drugih, cepimo se in zdržimo še nekaj tednov. Čas je za normalno poletje,” je zapisal premier.

Nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja Jelko Kacin je v sredo sporočil, da ima Slovenija maja zagotovljenih najmanj 450.000 odmerkov štirih vrst cepiv proti covidu-19, kar bo pospešilo cepljenje. Ob tem je Kacin napovedal še dodatne količine cepiv, zato je vse pozval k odločitvi za cepljenje.

Pojasnil je tudi, da bo lažjemu spremljanju poteka cepljenja po državi namenjena nova aplikacija za naročanje, ki jo bo na današnji novinarski konferenci predstavil minister za zdravje Janez Poklukar.

Skladno s trenutno nacionalno strategijo cepljenja poleg kroničnih bolnikov in zaposlenih v kritični infrastrukturi cepijo starostno skupino od 50 do 59 let. Kacin v sredo ni razpolagal z informacijo, koliko jih še čaka na cepljenje, je pa postregel s podatkom, da so v tej v starostni skupini od 50 do 54 let cepili 16,3 odstotka oseb, v skupini od 55 od 59 let pa 23,3 odstotka. Skupno je bilo v tej skupini tako cepljenih 70.000 oseb.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo skupno doslej s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 449.477 oseb, z dvema odmerkoma pa 228.369.

Št. komentarjev: 5
 1. haapy yack pravi

  hoj
  »Ne vem, ali ga M. Attali bere (Biblijo), toda njegov scenarij se nenavadno ujema s preroškimi napovedmi Apokalipse v zvezi s prihodnostjo sveta in zadnjim obdobjem zgodovine (glej Express 26. oktobra). Biblija govori o hiper-imperiju, sestavljenem iz 10 prevladujočih držav, ki ga vodi diktator, ki mu je dala vzdevek “Zver” (Razodetje, poglavje XIII, verzi 1 do 3). Tako postavlja Jacques Attali epicenter svetovnih dogodkov v Jeruzalemu.

  Apostol Pavel celo določa, da bo imel ta diktator drznost, da bo šel sedeti v templju (nedvomno obnovljen) in se pretvarjal, da je Bog (2. Tesaloničanom, poglavje II, 4. vrstica).

  Biblija govori tudi o gospodarskem sistemu, kjer bo nanotehnologija igrala osrednjo vlogo. Vsi ljudje bodo nosili digitalno znamko (znameniti 666) in brez tega ne bodo mogli ničesar kupiti ali prodati (Razodetje, poglavje XIII, verz 17). Samo ena stvar je sporna: gospod Attali te dogodke postavlja na obzorje 2050; vendar je mogoče, da pospeševanje trenutnih dogodkov kaže, da se bo to zgodilo prej od napovedanega obdobja 2050.
  boditevcvetju

 2. hinko pravi

  Vsak pameten se bo cepil, vsak drugi bedak pa bo kričal da ga bodo mikročipirali.

 3. Pubec pravi

  Naš ljubljeni vodja, se je odločil, da se bomo pa sedaj vsi cepili! Mogoče se boji, da bi nas do volitev preveč pomrlo

 4. Pubec pravi

  A komentarji niso več doboljeni? Se ne čudim!

 5. Milena pravi

  To poletje bo še nekaj malega omejitev, poleti 2022 pa bo že čista normala, to je dejstvo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen