Policisti pred novo motoristično sezono svetujejo strpno vožnjo in upoštevanje predpisov

0

Policisti motoriste pred novo motoristično sezono pozivajo, naj poskrbijo za tehnično brezhibnost motornega kolesa in ustrezno psihofizično kondicijo. Na motor naj ne sedajo, če so uživali alkohol, droge ali psihoaktivna zdravila oziroma če so utrujeni, saj je vožnja v takšnem stanju zelo nevarna, so poudarili.

Hitrost vožnje naj vedno prilagodijo omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. Na slovenskih cestah je neprilagojena hitrost med glavnimi vzroki za prometne nesreče, zlasti za tiste z najhujšimi posledicami, so danes navedli na Policijski upravi (PU) Nova Gorica, ki je med območji, ki ga v lepem vremenu obišče veliko motoristov.

Motoristom nadalje svetujejo, naj bodo čim bolj vidni. Na motornem kolesu naj imajo vedno prižgane luči. Pri vožnji naj bodo v zaščitnih oblačilih in naj dosledno uporabljajo zaščitno motoristično čelado. Prav tako naj nosijo odsevni brezrokavnik.

Upoštevajo naj, da se med vožnjo lahko znajdejo v mrtvem kotu voznikov pred njimi. Dosledno morajo spoštovati cestnoprometne predpise in prometno signalizacijo. Vedejo pa naj se strpno in hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, so še zapisali na PU Nova Gorica.

Na območju te policijske uprave Nova Gorica so sicer v njeni organizaciji že danes potekale aktivnosti v sklopu preventivne akcije Hitrost in posledice v prometnih nesrečah, prav tako pa jih pripravljajo v nedeljo med 9. in 11. uro.

Preventivna akcija poteka na osmih opozorilnih točkah, simbolično postavljenih na postajališčih in izogibališčih ob glavni cesti od Nove Gorice proti Tolminu oz. Bovcu ter ob glavni cesti med Idrijo in Tolminom.

Zainteresirane obiskovalce denimo seznanjajo s postopki policije v prometu, jim predstavljajo tehnično opremo za nadzor cestnega prometa, mogoče pa si je tudi ogledati službeno vozilo z videonadzornim sistemom za nadzor prometa in službeno motorno kolo prometnih policistov.

Z VAŠIMI cenjenimi donacijami bomo najboljši medij za VAS. VAŠ Politikis.si z vami že 12 let.

Na območju PU Nova Gorica so lani obravnavali 784 prometnih nesreč, ki so vzele tri življenja. Letos pa je toliko ljudi umrlo v prometnih nesrečah samo v prvih štirih mesecih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen