NLB prodaja svoje NLB sklade

0

Največja slovenska bančna skupina NLB bo prodala hčerinsko družbo NLB skladi, ki upravlja premoženje strank v skladih in v individualnem upravljanju, poročajo spletne Finance. NLB Skladi so imeli konec marca v upravljanju 1,771 milijarde evrov sredstev, v prvem četrtletju pa poslovali z 1,9 milijona evrov čistega dobička.

Konec lanskega leta so imeli NLB Skladi v upravljanju 1,626 milijarde evrov sredstev ter poslovali s 5,5 milijona evrov čistega dobička.

“Zaradi naraščajočih pričakovanj strank in regulatorjev po vse bolj specializiranih rešitvah na različnih področjih finančnih storitev, povsod po Evropi prihaja do konsolidacije tako bančništva kot upravljanja premoženja,” so za Finance pojasnili v NLB.

“Če bi se za to odločili, bi NLB kot ključnega postavila pogoj, da so strankam še naprej na voljo najvišji standardi storitev, vendar pa odločitev o tem ni bila sprejeta,” so dodali.

Več o prodaji NLB Skladov po navedbah časnika v banki niso želeli razkriti.

Po neuradnih podatkih Financ je bila prav rast v zadnjem času eden od razlogov za odločitev o prodaji družbe. Prav tako pa se je za dober model izkazal umik in zavarovalniške dejavnosti, ko so NLB Vito prodali Savi Re, s tem iztržili kupnino in ostali prodajalci produktov, za kar dobivajo prodajno provizijo ob znatno nižjih stroških, piše časnik.

Na vprašanje, kako bo banka porabila kupnino, glede na to, da je že zdaj precej prekapitalizirana, odgovora na Financah niso dobili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen