[Ne nasedajte klobasanju MSM in raznim guyem] Premier Janša bi se otvoritve konference o prihodnosti Evrope udeležil, če bi mu le to dopuščale obveznosti

9

Potem ko je v slovenskih medijih zaokrožila informacija, da premier Janez Janša ni bil povabljen na inavguracijo konference o prihodnosti Evrope v Strasbourg, ker naj tega ne bi želel eden od sopredsedujočih konference, je državni sekretar Gašper Dovžan danes v Bruslju pojasnil, da bi se premier dogodka lahko udeležil, če bi to želel.

Kot je v ponedeljek poročal časnik Delo, je Ljubljana pisno predlagala, da bi na slovesni otvoritvi konference sodelovali vsi voditelji treh držav, ki se bodo izmenjale kot predsedujoče Svetu EU v času poteka konference o prihodnosti Evrope, tudi slovenski premier.

Dovžan je kot član izvršnega odbora konference že aprila v zvezi s tem na sopredsedujoče naslovil pismo. Glede na to, da ima Svet EU rotirajoče predsedstvo, ga bodo na konferenci predstavljali voditelji držav članic, ki si sledijo v predsedovanju – Portugalska, Slovenija in Francija, je zapisal v njem.

“Zato sem trdno prepričan, da bi voditelji vseh treh držav morali imeti priložnost biti navzoči na slovesnosti,” je še dodal.

Po poročanju Dela naj sopredsedujoči izvršnega odbora konference Guy de Verhofstadt ne bi želel, da bi na slovesno otvoritev v nedeljo v Strasbourg povabili premierja Janšo. To informacijo so za časnik potrdili v krogih Evropskega parlamenta.

Dovžan je glede udeležbe Janše na omenjeni slovesnosti slovenskim novinarjem v Bruslju danes pojasnil, da vabila voditeljem niso bila izdana. Če bi se slovenski premier želel udeležiti te slovesnosti, so bile francoske pristojne službe na to pripravljene in bi se tega dogodka, če bi mu obveznosti to dopuščale, tudi lahko udeležil.

Na Twitterju se je odzval tudi Janša. “Svet EU v vodstvu konference predstavlja predsednik vlade države, ki predseduje. Do konca junija je to predsednik vlade Portugalske Antonio Costa. Od 1. julija 2021 predseduje Slovenija in sopredsedujoči konference o prihodnosti EU skupaj s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen in predsednikom Evropskega parlamenta Davidom Sassolijem bo Janez Janša. Guy nima nobenega vpliva na to,” je zapisal.

Dovžan je sicer v Bruslju danes sodeloval na zasedanju ministrov EU za evropske zadeve, na katerem so razpravljali o spopadanju s pandemijo covida-19 in pripravah na izredni vrh voditeljev EU konec maja.

V okviru priprav na predsedovanje Slovenije EU je imel vrsto srečanj s predstavniki evropskih institucij. V ponedeljek se je med drugim sestal z evropskim komisarjem za pravosodje Didierjem Reyndersom in komisarko za vrednote in preglednost Vero Jourovo.

Št. komentarjev: 9
 1. Matej pravi

  Ja pomoje pa res. Druge obveznosti:))) šutiral so ga pač,ker jih je sram, da so v njegovi družbi.
  V katerem jeziku bi se pa sporazumeval, če enega stavka v angleščini pravilno ne izgovori ali zapiše.
  Angleščina osnovne šole z dalenjskim naglasom…

  Še ena sramota več bi bila….no že tako je

  1. Roman naprudnik pravi

   Takšne pokvarjence rabimo!!!

   1. Re gornjemu pravi

    Take butle, kot si ti , pa rabi on

 2. raft pravi

  Končno imamo SLOVENCI vodjo kot si ga zaslužimo. Bravo g. Janez Janša.

 3. Re gornjim pravi

  Saj je bolje, da ni bil tam, ker bi nas še bolj osramotil! Prav imaš Matej! Pa tudi Raft ima prav: ” Slovenci imamo res vodjo, kot si ga zaslužimo”. Kmalu ga bodo vabili samo še na Madžarsko in Poljsko in pa seveda v Grasuplje

 4. VIKA pravi

  Ne morem si zamisliti da bi namesto g.Jašna bil Šarec,to bi šele bilo sramotno in žalostno,saj je taval kot izgubljen po ev.parlamentu ,če si je sploh upal iti !!

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Je tam ali ni. Isti kurac. Glavn, da je Slovenija sprejela lockdown po nalogu arhitektov Velikega reseta tako kot so zahtevali!
  Torej vseh 193 držav članic ZN.
  boditevcvetju

 6. Pubec pravi

  On ima , po gobezdanju Tomaševiča na tv, za cel teden naprej izdelan program ” obveznosti” in zato ni mogel prevzemati pošte in se odzivati na pozive sodišča . Ja kdaj , za božjo voljo še najde čas za twitter in pisanje njegovih umotvorov tam?

 7. Re gornjemu pravi

  Pozabil si napisati, da takrat, ko se slučajno udeleži razprave, ugotovijo, da so vsi porotniki njegove ovčice( člani sds)., sicer je pa vse druge že zamenjal( za vsak slučaj)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen