Zaznati rast povpraševanja po izdelkih za zdravje in imunost

0

Družba Medex, ki se med drugim ukvarja s točenjem medu in proizvodnjo prehranskih dopolnil, je lani ob epidemiji covida-19 beležila povečanje prodaje na račun večjega povpraševanja po izdelkih za zdravje in imunost. Kot so pojasnili, se trenutno osredotočajo predvsem na povečevanje prisotnosti v tujini.

Kot so pojasnili v Medexu, kjer podrobnejših informacij o poslovanju še ne razkrivajo, je epidemija tudi njim prinesla številne izzive, a obenem veliko povpraševanje po izdelkih za zdravje in imunost.

Med načrti za letos izpostavljajo uresničevanje strategije razvoja poslovanja v tujini, v Sloveniji pa želijo obdržati tržni delež in položaj.

Vlagali bodo v prenovo dela proizvodnje ter v izgradnjo sodobnega parkirnega parka s polnilnicami za električne avtomobile in pokritim prostorom za kolesarnico in počitek zaposlenih. Nadaljujejo tudi digitalizacijo poslovnih procesov in razvoj spletne prodaje.

Zvišanje minimalne plače na njihovo poslovanje ne bo vplivalo. “Ustvarjamo namreč dovolj visoko dodano vrednost,” so pojasnili. Je pa po njihovih besedah nestimulativno, da imajo zdaj v najnižjih plačilnih razredih “popolno uravnilovko”.

“Za marsikoga bo to zvišanje plač pomenilo tudi zaprtje proizvodnje. Vidimo že, kako tujci v tem letu zapirajo proizvodne obrate v Sloveniji. Velika težava bo tudi morebiten dvig pokojnin, po katerem bi bili tisti, ki so v pokojninsko blagajno vplačevali 15 let, izenačeni s tistimi, ki so plačevali 30 let. Seveda bo vse to zopet na ramenih gospodarstva,” so opozorili.

Tudi v spletni trgovini Dolgoživ.si so potrdili, da se je v času epidemije covida-19 povečala prodaja njihovih izdelkov oz. prehranskih dopolnil za zdravje in imunost.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen