Šarec & Črnčec bi ljudstvu jemala protikoronsko pomoč, zato LMŠ na anketah upravičeno pada

2

Delo vlade podpira 29,6 odstotka vprašanih, kar je najmanj v tem mandatu, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Dela vlade ne podpira 60,9 odstotka vprašanih. Delo parlamenta podpira 19,7 odstotka vprašanih, medtem ko ga ne podpira 66,9 odstotka vprašanih. Med strankami vodi SDS, sledita SD in LMŠ.

PREBERITE ŠE TO: Če pride stranka Marjana Šarca ponovno na oblast, bomo morali vračati vso pomoč, ki nam jo je dodelila vlada Janeza Janše

Če bi bile volitve prihodnjo nedeljo, bi 17,6 odstotka anketiranih volilo SDS. Marca je bilo takšnih za dobro odstotno točko več. Za 0,1 odstotne točke se je od preteklega meseca znižala podpora drugo uvrščeni SD, ki bi jo glede na anketo tokrat volilo 10,8 odstotka vprašanih. Podpora je padla tudi LMŠ, ki se je uvrstila na tretje mesto. Na volitvah v nedeljo bi prejela 8,5 odstotka glasov anketiranih oz. 1,1 odstotne točke manj, kot so ji anketirani namenili marca.

S 7,9 odstotka podpore sledi Levica, ki je v zadnjem mesecu izgubila 0,4 odstotne točke. Za njo je NSi, ki bi ji volivci glede na anketo na volitvah prihodnjo nedeljo namenili 5,1 odstotka glasov oziroma pol odstotne točke več kot pretekli mesec.

Podpora je za poldrugo odstotno točko v zadnjem mesecu narasla tako SAB kot tudi Piratski stranki. Prvi so anketirani namenili 4,3 odstotka podpore, drugi 2,3 odstotka.

Zeleni Slovenije so v anketi prejeli dva odstotka glasov anketiranih oziroma 0,1 odstotne točke več kot v marcu, SNS pa 1,4 odstotka glasov oz. 0,9 odstotne točke manj kot pretekli mesec.

Sledijo še Dobra država z 1,1-odstotno podporo (oz. 0,7 odstotne točke manj kot marca), DeSUS s prav tolikšno podporo (oz. 0,3 odstotne točke manj kot marca), SLS z 0,8 odstotka glasov anketiranih (oz. 0,7 odstotne točke manj kot marca) in SMC z 0,6 odstotka podpore (oz. 0,1 odstotno točko manj kot marca).

Neopredeljena je bila več kot petina vprašanih (21,2 odstotka), vsak deseti (11,1 odstotka) ne bi izbral nobene obstoječe politične opcije, ostali niso želeli odgovoriti (1,5 odstotka).

Na lestvici priljubljenosti vodstvo ohranja minister za zdravje Janez Poklukar. Sledi mu predsednik države Borut Pahor, ki je prehiter evropsko poslanko NSi Ljudmilo Novak. Četrti je predsednik DZ Igor Zorčič, peti infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Med prvo deseterico so po vrsti še vodja poslancev SD Matjaž Han, predsednica SD in evropska poslanka Tanja Fajon, prvak LMŠ Marjan Šarec, minister za obrambo Matej Tonin in minister za zunanje zadeve Anže Logar. Premier Janez Janša je zasedel 15. mesto lestvice.

V anketi je sodelovalo 714 vprašanih.

Št. komentarjev: 2
  1. Pubec pravi

    Pa zakaj ljudje Janše nimajo radi, ko nam je vendar ” vse dal” . 0svobodil je državo, sedaj pa že lep čas bije ” divji boj ” s pandemijo, bori se kot lev proti korupciji , ves čas pa se bori proti ” zlikovcem”, ki ob petkih demonstrirajo, ob vsem tem ga ” obremenjuje” twitter, na koncu pa še ” globoka država” , da o nerazumevanju Bruslja niti ne govorimo.

  2. exodus pravi

    Prvo mesto bo zmeraj prvo. Počakajmo na volitve, ki morajo potekati pošteno. To bi moral postati nov cilj te Vlade. Zaupanje imate, držimo z vami!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen