Objavljen razpis za direktorja UKC Maribor, sedanjemu mandat poteče junija

0

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je danes v časnikih Večer in Delo objavil razpis za direktorja UKC Maribor za naslednja štiri leta. Direktorju Vojku Flisu namreč 19. junija poteče mandat, doslej pa se še ni javno opredelil glede morebitne ponovne kandidature. Rok za prijavo je 12 dni.

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati za direktorja, so druga stopnja izobrazbe, najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivo zahtevnih delovnih mestih, znanje angleškega ali nemškega jezika ter poznavanje organiziranosti in delovanja zdravstvenega zavoda in ureditev na področju zdravstvene dejavnosti, zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja.

Po nejasnosti glede veljavnosti potrditve razpisa na marčevski dopisni seji je razpis v petek ponovno potrdil nekoliko preoblikovani svet zavoda UKC Maribor, ki ga po novem vodi novoimenovani predstavnik ustanovitelja Kazimir Miksić.

Na petkovi seji so tudi imenovali člane razpisne komisije. To sestavljajo člani sveta zavoda Boris Miha Kaučič, Suzana Jarc in Federico Victor Potočnik, ki bodo po poteku 12-dnevnega roka za prijavo na razpis pregledali vloge in ugotovili, kateri kandidati izpolnjujejo pogoje. Ti se bodo kasneje predstavili svetu zavoda, ki nato opravi izbor.

Direktorja UKC Maribor, ki ima štiriletni mandat, po statutu imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej vlade.

Prej predstojnik oddelka za žilno kirurgijo na kliniki za kirurgijo UKC Maribor Vojko Flis je bil za direktorja druge največje bolnišnice v državi imenovan junija 2017, ko je potekel mandat dotedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Janezu Lavretu. Položaj direktorja UKC Maribor se je leto prej sprostil po 20 letih, ko je dolgoletni direktor Gregor Pivec odstopil.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen