Veselinovič z izredno sovražno potezo: Po 29 letih je vladni administraciji zaprl dostop do tržnih vsebin STA!?

10

STA je ostala brez enega največjih naročnikov svojih tržnih storitev – vladne administracije. Direktor Bojan Veselinovič se je odločil za skrajno sovražno potezo. Ker do konca februarja pogodba za tržne storitve STA ni bila sklenjena, je namreč agencija danes po 29 letih vladni administraciji zaprla dostop do teh vsebin. Omogočila ga bo tistim organom, ki bodo sklenili ločene naročniške pogodbe, so navedli na STA.

Tržne storitve STA je vladna administracija doslej najemala z enotno pogodbo, ki jo je z agencijo sklenil vladni urad za komuniciranje (Ukom). Lanska tržna pogodba se je iztekla 31. decembra 2020, nov dogovor z Ukomom za leto 2021 pa ni bil sklenjen. “Kljub temu smo do konca februarja uporabnikom na vladni strani omogočili neomejen dostop do vseh storitev iz naslova lanske pogodbe,” so navedli v vodstvu podjetja.

Pojasnili so, da so si za sklenitev pogodbe prizadevali že od konca lanskega leta in “večkrat izkazali pripravljenost za pogovore o morebitni modifikaciji sodelovanja”. “Na podlagi izhodišč in povpraševanja, ki smo jih prejeli s strani Ukoma sredi meseca februarja, smo pripravili tudi novo ponudbo za dostop do vsebin STA, ki je temeljila na ugodnih pogojih in izhodiščnih cenah iz našega cenika za tržno dejavnost, vendar se direktor Ukoma Uroš Urbanija nanjo ni odzval,” so navedli.

Tržna pogodba med STA in Ukomom je poleg dostopa do servisa novic STA v slovenskem in angleškem jeziku vključevala tudi možnost uporabe novic STA za objavo na uradnih vladnih spletnih straneh, dostop do arhivskih fotografij z možnostjo njihove uporabe za poobjavo in promocijske potrebe, dostop do novic prek mobilne aplikacije, pripravo dnevnih biltenov, storitev kliping obveščanja ter še nekatere druge storitve. Pogodba je omogočala dostop do vsebin za vse vladne službe, ministrstva in urada, organe v sestavi in vsa diplomatsko-konzularna predstavništva, so pojasnili na STA.

Ob tem so spomnili še, da je Ukom zavrnil tudi plačilo nadomestila za opravljanje javne službe STA za januar, ki ga ustanovitelju nalaga zakonodaja.

Št. komentarjev: 10
 1. Exlevak pravi

  Vladna administracija,ima na voljo dovolj ljudi,da prepisovanje člankov iz raznih medijev ,lahko opravi tudi sama.

  1. konrad pravi

   Podpišem!

 2. METULJ pravi

  Mi dopustite komentar brez cenzure?! Navadite se že na to, da resnica boli!

 3. Jaro pravi

  Veselinovič GO HOME!

 4. METULJ pravi

  Vesela novica ! Direktor STA Veselinović je prekinil sodelovanje s slovensko vlado. Ustanovite za Slovenijo novo STA, ki bo Slovencem končno prinašala uradno objektivne, uravnotežene novice, kar smo do sedaj, tudi z zamolčevanjem določenih novic, pogrešali močno!

 5. mirror pravi

  Veselinović je član UDBE s spiska. Levičarji postavljajo samo v bivšem sistemu preverjen kader. Sicer pa naj STA živi od sadov svojega dela in ne od izsiljenih prispevkov države. Naj se kar privatizira.

 6. METULJ pravi

  pa še tole: danes zjutraj v poročilih TVSl1, je bila “udarna novica”, da so estradnici Lady Gaga , ukradli tri pasemske pse! In taka prežvečena novica je domet “raziskovalnega novinarstva” na državni RTV1!! In taka sranja plačujemo Slovenci! Huu!

 7. raft pravi

  Ja kaj pa ste pričakovali od tega srbina?

  Sram jih je lahko: Nekdanji piarovec SD Jeretič razkril, kako so novinarji pred volitvami 2008 klicali na stranko in spraševali, kaj lahko naredijo, da zrušijo Janšo!
  ———————
  No, to bi bilo za EU ( z ustreznimi9 dokazi ) več kot dovolj

  1. exodus pravi

   STA bi lahko tožila Bojana Veselinovića, ker jim je zamajal tla pod nogami.

 8. bruh pravi

  nobenega spoštovanja do tega mafijskega hinavsko komunistićnega klientelistićno nastavljenega veselega kućanovega smrdečega NESTRPNEGA pra sca, kot oni ni nikoli imel nobenega spoštovanja do nas drugače mislečih…ajd. ..le to, drugega nimam niti smisla pisati…. rdeči pra sci in svi nje bodo pač itak na njegovi strani ajd…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen