V Braziliji več kot 1600 smrtnih žrtev covida-19 v enem dnevu

0

V Braziliji je glede na torkove podatke v predhodnih 24 urah zaradi covida-19 umrlo 1641 ljudi, kar je največ doslej. Pred tem so o najvišjem številu smrtnih žrtev poročali 29. julija lani, ko je umrlo 1595 ljudi. Skupno je v državi z 212 milijoni prebivalcev umrlo že 257.361 covidnih bolnikov, kar jo med državami uvršča na drugo mesto, za ZDA.

V torek so iz Brazilije, kjer se epidemiološke razmere poslabšujejo, poročali tudi o skoraj 60.000 novih okužbah z novim koronavirusom, s čimer se je skupno število povzpelo na več kot 10,6 milijona.

Omejitvene ukrepe v državi v veliki meri določajo posamezna mesta in zvezne države, medtem ko predsednik Jair Bolsonaro ukrepom za zamejevanje širjenja okužb, vključno z nošenjem zaščitnih mask, ni naklonjen.

Več mest in zveznih držav je denimo minuli teden uvedlo nov krog omejitev, da bi se izognili zlomu svojih že sedaj izjemno obremenjenih bolnišnic.

V državi so sredi januarja začeli cepljenje proti covidu-19, a je tempo trenutno prepočasen, da bi do konca leta izpolnili vladno obljubo cepljenja vseh prebivalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen