Tudi Nova KBM napovedala ležarine za fizične osebe za visoka stanja nad 200.000 evrov

0

Potem ko sta NLB in SKB banka napovedali, da bosta z aprilom uvedli ležarine za fizične osebe za povprečna mesečna stanja nad 250.000 oz. 200.000 evrov, se to z junijem obeta tudi komitentom Nove KBM. Nadomestilo bo obračunano v višini 0,04 odstotka mesečno za povprečna mesečna skupna stanja nad 200.000 evrov, so napovedali.

“Glede na razmere na trgu in denarno politiko Evropske centralne banke smo v Novi KBM sprejeli poslovno odločitev, da predvidoma s 1. junijem začnemo zaračunavati ležarine tudi strankam, ki so fizične osebe,” so pojasnili in spomnili, da strankam za naložbe ponujajo alternativne produkte, kot so vzajemni skladi in naložbena zavarovanja.

Nova KBM bo v obračunu nadomestila upoštevala seštevek povprečnih mesečnih stanj sredstev na transakcijskih računih in paketih v evrski valuti, na predplačniškem računu, na varčevalnih računih v evrski valuti ter sredstev na vseh vrstah depozitov v evrski valuti, na rentnem varčevanju in na Za-to varčevanju, sklenjenih od 1. junija, so navedli.

Pred Novo KBM sta uvedbo ležarin za fizične osebe z aprilom napovedali NLB in SKB. V ostalih bankah so nedavno povedali, da tega zaenkrat ne načrtujejo, a da pozorno spremljajo dogajanje na trgu. Vse banke pa nadomestila zaračunavajo za visoka stanja vlog pravnih oseb.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen