Premier Janša tožilski obrekovalki Klinetovi nastavil ogledalo: O IranNLBGate ste bili tiho, sedaj pa ste se prelevili celo v politično stranko za pregon kritikov!

3

Spomnimo: Društvo državnih tožilcev Slovenije je na začetku meseca marca Svet Evrope obvestilo o številnih “nedopustnih” pritiskih na državne tožilce v Sloveniji, ki naj bi jih izvajal predsednik vlade Janez Janša oziroma njemu “podrejeni” mediji. V luči tega stališča je v petek pred skupino za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic v Evropskem parlamentu, kjer je potekala debata o svobodi medijev in vladavini prava v Sloveniji, nastopila tudi predstavnica Društva državnih tožilcev Slovenije, vrhovna državna tožilka Mirjam Kline. Glede njenega angažmaja je še posebej kritična žrtev slovenskega krivosodja Suzana Kocjančič, ki je na lastni koži občutila, kako je, ko svojega 3-letnega otroka ne vidiš 15 mesecev.

“Ta ista tožilka Mirjam Kline ki Svetu EU pokvarjeno laže o pritiskih Janeza Janše in SDS na tožilce. Mirjam Kline, (tašča Tatjana Kocjančič), Vlasta Nussdorfer in Nataša Pirc Musar so prijateljice, ki se bojijo izgube privilegijev in zapiranja vrat njihovim zlorabam,” je na družabnem omrežju Twitter kritično zapisala Suzana Kocjančič, mamica, ki ji je Klinetova za 15 mesecev “odvzela” 3-letnega otroka.

A Klinetova ne popušča. V zadnji Pravni praksi (25. marec 2021) je takole natolcevala: “Društvo državnih tožilcev Slovenije je marca 2021 Posvetovalni svet evropskih tožilcev, Evropsko komisijo, preko medijev pa tudi slovensko javnost obvestilo o številnih kršitvah evropskih standardov in nedopustnih pritiskih s strani predsednika vlade Republike Slovenije Janeza Janše, ki jih na državne tožilce izvaja neposredno ali preko njemu podrejenih medijev (televizije Nova24TV, tednika Demokracija in spletnih portalov) v zvezi z odločanjem o pregonu, na področju kadrovanja, plačne ureditve in zakonodaje, ki ureja položaj in delo tožilcev.”

No, premier Janez Janša ji je danes nastavil ogledalo. Na svojem twitter profilu je namreč zapisal: “Ko se “Strokovno, neodvisno in samostojno” društvo tožilcev, ki ni bilo sposobno izustiti ene same besede o ne-pregonu vrhunskega mednarodnega kriminala #IranNLBgate in preko milijarde € opranega denarja za teroriste, vsem na očeh prelevi v politično stranko za pregon kritikov. “

Št. komentarjev: 3
 1. bruh pravi

  kućanova legalno mafijska smrdeča levičarka…to dobro ve in deluje v tej smeri…ve, da je nedotakljiva, ne glede kaj počenja…..in ona ve, da je dobila mesto le zaradi POLITIKE….kućanovi so jo tja nastavili in torej, bo vedno ščitila kučanove in tolkla po drugače mislečih in desnih ..ajd…nič posebno novega..ajd

 2. Davig pravi

  Bravo Janša. To govedo levičarsko je treba nagnat …Kradejo nam denar in delajo škodo…

  1. Johan pravi

   Kakšno škodo je pa ona naredila tebi v Trstenjakovi? Mimogrede še podpisal se nisi brez napake

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen