MK v odzivu na poročilu State Departmenta o človekovih pravicah (Slovenija): Vlada RS spoštuje svobodo govora in svobodo tiska ter ne izvaja političnih pritiskov na uredniško politiko medijev!

2

V zvezi s poročilom State Departmenta o človekovih pravicah (2020 Country Reports on Human Rights Practices: Slovenia) Ministrstvo za kulturo sporoča naslednje: glavni poudarek, katerega so slovenski mediji povsem prezrli je ta, da Vlada Republike Slovenije spoštuje svobodo govora in svobodo tiska ter da ni političnih pritiskov na uredniško politiko medijev. Poročilo prav tako navaja, da je večina prebivalstva mnenja, da so slovenski mediji pristranski.


Na navedbe o domnevnih nepravilnostih, ki jih State Department povzema po slovenskih virih, pa je Ministrstvo za kulturo že večkrat podrobno odgovorilo v sporočilih za javnost. O tem bomo v prihodnjih dneh obvestili tudi State Department. Še enkrat poudarjamo, da je glavno sporočilo tistega dela poročila, ki obravnava medije in svobodo govora to, da so v Sloveniji mediji uredniško svobodni in da je zagotovljena svoboda govora.

Št. komentarjev: 2
  1. bruh pravi

    tudi zda nis več to kar so bile….ni kaj….že obama je imel mafijsko zvestobo velikih medijskih korporacij…. in pod trumpom je postalo vsem jasno so velike skupine kot faceboook, istagram, cnn, wp, nzt, twitter, google, zou tube. itd itd vse mafijsko /politično povezana le z eno od dveh partij….gotovo ne z republikanci…..demokrati pa so itak ogabni nestrpni nevarni ljudje..ajd..

    1. Re gornjemu pravi

      Pametnejši si, če si tiho , drekač polpismeni

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen