Gospodarsko ministrstvo ob očitkih lastnikov fitnesov: Nobena panoga ni bila izvzeta iz protikoronskih ukrepov

0

Na gospodarskem ministrstvu zagotavljajo, da noben sektor oz. panoga ni bila izvzeta iz protikoronskih ukrepov. “Res pa je, da je bilo pri nekaterih ukrepih ključno ugotavljanje upada prihodkov od prodaje v upravičenem obdobju, saj smo želeli pomagati najbolj prizadetim gospodarskim subjektom,” so zapisali v odzivu na očitke lastnikov fitnesov.

Vlada je, kot so zapisali na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, poskrbela za ohranitev delovnih mest z ukrepi subvencioniranja čakanja na delo in skrajšanega delovnega časa ter za samozaposlene z izredno pomočjo v obliki mesečnega temeljnega dohodka.

“Na drugi strani pa je poskrbela za zagotavljanje likvidnostnih sredstev z državnimi poroštvi za bančne kredite prek SID banke, odlogom odplačila bančnih kreditov in kreditov javnih skladov, likvidnostnimi brezobrestnimi krediti Slovenskega podjetniškega sklada, odlogom plačila najemnin, odlog plačila davkov, delnim povračilom nekritih fiksnih stroškov in drugimi ukrepi. Krito je bilo tudi nadomestilo za čas trajanja karantene in višje sile za zaposlene in samozaposlene,” so še dodali.

S tem so se na ministrstvu odzvali na očitke sekcije za fitnes, rekreacijo in regeneracijo pri Gospodarski zbornici Slovenije, da država kljub zagotovilom pristojnih ni pomagala panogi in da ta ni bila vključena v pakete protikoronskih ukrepov. V sekciji so opozorili, da so lastniki fitnes studiov zaradi šestmesečnega zaprtja utrpela ogromno gospodarsko škodo in da je izpad prihodkov ocenjen na približno 75 odstotkov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen