Britansko kraljico razžalostili očitki Harryja in Meghan glede rasizma v Buckinghamski palači

0

Britanska kraljica Elizabeta II. je danes sporočila, da so jo zelo razžalostili očitki rasizma, o katerih sta v eksplozivnem intervjuju govorila princ Harry in njegova soproga, vojvodinja sussekška Meghan. Kraljica je izrazila še globoko zaskrbljenost in izrazila sočutje s parom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Vsa družina je razžaloščena, odkar je bila v celoti seznanjena s tem, kako težka so bila zadnja leta za Harry in Meghan,” je sporočila kraljica v izjavi.

“Izpostavljeni problemi, predvsem glede rasizma, so zaskrbljujoči. Čeprav se nekateri spomini razlikujejo, jih jemljemo zelo resno in jih bomo v družini nagovorili zasebno,” je še zapisala.

Kraljica je zagotovila, da bodo Harry, Meghan in njun sin Archie vedno ljubljeni člani družine.

Buckinghamska palača se je od objave intervjuja v nedeljo soočala z velikimi pritiski glede odziva na očitke rasizma, ki jih je Meghan izpostavila v pogovoru z Oprah Winfrey.

Vojvodinja je v pogovoru povedala, da je med njeno nosečnostjo neimenovan predstavnik palače ugibal, kako temna bo koža njunega otroka. Oprah Winfrey je ob razkritju obnemela. V eksplozivnem intervjuju je par razkril tudi več drugih vpogledov v skrivnosti delovanja kraljeve družine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen