Sneg pobelil atensko Akropolo

0

Grčijo je zajela hladna fronta s sneženjem in močnim vetrom, ki povzročata težave predvsem na severu in v središču celinskega dela države. Snežilo je tudi v Atenah in pobelilo znamenito Akropolo. A sneg se tam ob temperaturah okoli ničle ni obdržal prav dolgo, je poročala grška nacionalna televizija ERT.

Precej hladneje je bilo na severu, kjer so se temperature ponoči spustile tudi na 15 stopinj Celzija pod ničlo. Močan veter je povzročal težave predvsem v ladijskem prometu. Večina trajektnih povezav je prekinjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na otoku Sporades je prišlo tudi do prekinitve oskrbe z elektriko, potem ko je na celini padajoče drevje poškodovalo daljnovod.

Poročajo tudi o težavah v cestnem prometu. Avtocesto med Solunom in Atenami so morali na dveh odsekih zapreti zaradi poledice, medtem ko je na večini cest na severu in v osrednjem delu Grčije potrebna zimska oprema, tudi verige, še poroča dpa.

Po napovedih meteorologov se bo hladna fronta nad Grčijo zadrževala še v torek, nato pa napovedujejo postopno toplejše vreme.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen