Priznanje odličnosti prejelo 178 slovenskih izdelkov

0

»Letošnjo podelitev odličnih pekovskih izdelkov zaradi epidemija koronavirusa obeležujemo na malo drugačen, a kljub temu poseben način. Odlični pekovski izdelki predstavljajo ogledalo odličnosti slovenskih podjetij s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Na GZS-ZKŽP s predanostjo podpiramo njihova prizadevanja, da ohranijo svojo izjemnost. Verjamemo namreč, da je odličnost doma v Sloveniji,« je povedala dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP. Zato prav s tem namenom vsako leto izvedejo obsežno senzorično ocenjevanje izdelkov proizvajalcev, ki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police, javne zavode in gostinske ponudnike.

Profesor na Biotehniški fakulteti v Ljubljani Tomaž Požrl.

Na letošnjem, že21. senzoričnem ocenjevanju kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi, je tako strokovna ocenjevalna komisija na GZS-ZKŽP v petih dneh ocenila 216 izdelkov iz 18 podjetij.Priznanje odličnosti pa je prejelo 178 izdelkov iz podjetij Conditus, Delakorda, Don Don, Pekarna Grosuplje, Čož, Hlebček, Konditor, Mercator IP, Mlinotest, Mlinopek, Pekarna Baškovč, Pekarna Brumat, Pekarna Pečjak, Pekarna Spar, Pekarne Ptuj, Zebra Patisseries in Žito. Več na (1) Facebook

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen