Premier Janša: Odziva Šarca in Fajonove ilustrirata zaplezanost in negativizem opozicije

3

Predsednik vlade Janez Janša je vabilo predsednika republike Boruta Pahorja na pogovor ocenil kot povsem dobronamerno in skrajno nevtralno povabilo. Na Twitterju je ocenil, da odziva predsednikov LMŠ Marjana Šarca in SD Tanje Fajon “nazorno ilustrirata zaplezanost in negativizem opozicije”.

Predsednik republike Borut Pahor je namreč danes na prvake parlamentarnih strank naslovil pobudo za srečanje. Na njem bi rad preveril stališča o svojem predlogu, da bi bi bilo dobro, da bi stranke dosegle strinjanje o osredotočenju na spopad z epidemijo, okrevanje po njej in predsedovanje EU. Datum srečanja še ni določen.

Šarec je sicer v odzivu Pahorju predlagal, naj se temeljito pogovori z Janšo, ali se mu zdi, da pelje državo po pravi poti. Pahorju med drugim očita, da je molčal ob vseh poskusih uničevanja pravnega reda.

Predsednica SD Tanja Fajon je vabilo na pogovor sprejela. A od pogovora nima visokih pričakovanj, je zapisala v odgovoru. Meni namreč, da s to vlado enotnost ni mogoča, saj ni zaupanja. Opozorila je tudi na Pahorjevo odgovornost za sedanje stanje. Prvi korak k premostitvi sedanjih izzivov vidi v zamenjavi vlade.

Iz drugih parlamentarnih strank se za zdaj še niso odzvali.

Št. komentarjev: 3
 1. mirror pravi

  Dragi levičarji. Sanjate mokre sanje. Vložite že enkrat to nesrečno nezaupnico, ki jo vlagate že dolgo časa. Seveda morate imeti 46 glasov. Če jih nimate pa nastane problem, kar pomeni, da vam ne zaupa niti volilna baza. Imam občutek, da pri vas vlada samo huda abstinenčna kriza po oblasti in državni malhi. Vodji SD je za zdaj vseeno, ker ima dobro službo v Bruslju. Šarec pa naj bo tiho. Sam je izvedel 252 menjav, veliko tudi že v času odstopa in naj tega ne oporeka JJ, ker ima novi premier pravico do nastavitve svojih ljudi. Drugo leto bodo volitve, pa se tam izkažite na volitvah.

 2. Exlevak pravi

  Mislim,da KUL,tak hiti z poskusi rušenjem vlade ,zato ker ostaja bojazen,da do rednih volitev ta vlada Slovenijo naredi normalno Evropsko državo v kateri nebo prostora za Kulovske levičarje.

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Ne se slepit. Gospodarji senc zmeraj rabijo nekoga, da meša kurjeke.
  boditevcvetu

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen