Predsednik SDS Janez Janša: SDS je politična sila osamosvojitve, politična sila sedanjosti in politična moč slovenske prihodnosti!

18

Prvak SDS Janez Janša je v nagovoru ob 32. obletnici stranke označil SDS za politično silo osamosvojitve, politično silo sedanjosti in politično moč slovenske prihodnosti. Ko je bila domovina v stiski, je njeno dobrobit stranka postavljala pred lastne interese. Tako je bilo ob osamosvojitvi, ob finančni krizi in ob izbruhu epidemije, je dejal.

SDS se po Janševih besedah nikoli ni izneverila prvotnim načelom, nikoli poteptala lastnega programa in načel parlamentarne demokracije, nikoli zavračala sodelovanja, dosledno je branila ustavne vrednote samostojne Slovenije.

Kot je dejal v nagovoru na današnji slavnostni akademiji ob 32. obletnici stranke, je SDS ustvarila pogoje za blaženje robov slovenskega razkola in skušala povezovati tudi tiste, ki so izključevali, ponujala je roko zaslepljenim od zgodovinskega sovraštva. “Ko je bila domovina v stiski, je njeno dobrobit postavljala pred lastne interese. Tako je bilo ob osamosvojitvi, tako je bilo ob finančni in gospodarski krizi in tako je bilo ob izbruhu epidemije novega koronavirusa lansko leto, ko so drugi pometali puške v koruzo,” je dejal Janša.

SDS je po njegovih trditvah vedno delovala po načelu: kdor ni proti nam, ta je lahko z nami. Kot pravi, ni gradila na zamerah, ampak sodelovanju, “zato je danes velika, močna in up Slovenije za uresničitev plebiscitnih sanj”. “Sanj in hrepenenj po Cankarjevem raju pod Triglavom, po Prešernovi edinosti, sreči in spravi. Po domovini, ki bo mati vsem svojim otrokom, po domu, miru in pravičnosti. Po času, ko se bomo kljub razlikam vsi prepoznavali v barvah slovenske zastave in verzih ustavne Zdravljice. Po času, ko bomo sposobni bolj enotno brati znamenja prihodnosti in se nanjo pravočasno pripraviti,” je dodal predsednik SDS.

Po njegovem prepričanju je bila SDS politična sila slovenske osamosvojitve, je politična sila sedanjosti in bo politična moč slovenske prihodnosti, “ker se zaveda, da je naše največje bogastvo svoboden, omikan in ustvarjalen slovenski človek, brez delitve na naše in vaše, na prvo in drugorazredne”. “Da je naš največji razvojni potencial naše znanje in naša zavest, da so obzorja vedno širša, kot jih vidimo danes, da se prihodnost še ni zgodila, in da smo vsi enako poklicani, da jo oblikujemo,” je dejal predsednik največje vladne stranke.

Poudaril je še, da prihaja zrela doba, čas odločilnih naporov in boja za dobro prihodnost Slovenije. “Ni popuščanja,” je dodal.

Uvodoma je sicer v nagovoru spomnil na nastajanje SDS, njeno rast, na osamosvojitvene čase in nadaljnje dogajanje. “Prišla so poletja, a tudi zmrzali, zime in viharji. Pomagala jim je naša naivnost in brezmejna dobronamernost. Tisti, ki jim naše osamosvojitvene sanje nikoli niso bile intimna opcija, so z vsemi sredstvi razdirali, blatili, medijsko morili, zlorabljali pravno državo, kradli volitve in mandate in dostojanstvo Slovencev,” je dejal Janša. Po njegovih navedbah pa je rasel tudi pogum, “najprej šibek, ki je komaj preživel volilno leto 1992, nato pa vse močnejši”.

“Prvotna energija se je začela iz leta v leto ponovno zbirati in krepiti. Kljub vse bolj brezobzirni zimi je prerasla v osrednjo demokratično politično silo v Sloveniji, v osrednjo politično, stebrno moč slovenskega naroda,” je o stranki še povedal njen predsednik.

Št. komentarjev: 18
 1. Krnekdo pravi

  Skratka alfa in omega vseh nas, zato pa smo postali banadržava, ki se sramoti po celem svetu!

  1. bruh pravi

   sem veliko v tujini in o njem nisem veliko slišal, ker ga ne poznajo, sem pa slišal veliko slabega o naših komunistih in njihovih dedičih….to pa ja.

   1. Re gornjemu pravi

    Vidiš, da poznajo njega in njegove rabote! Žal v negativnem smislu! Sramota!

 2. Krnekdo pravi

  Objavljate pa samo hvalospeve? Ostalo cenzura briše?Sicer pa resnico tako poznamo vsi, razen gornjih ovc

 3. raft pravi

  Krnegdo, če je driska kratkotrajna, si lahko pomagaš tako, da nadomestiš izgubljeno tekočino in minerale ter uživaj hrano z malo balasta. Drisko običajno spremljajo povišana telesna temperatura, krči v trebuhu, bruhanje in glavobol. Domnevam, da pri tebi ni tako. Mislim, da je kriva tvoja žlehtnoba, ki pa itak spremlja vse ta rdeče lopovske in brezdelne barabe.

 4. Heinekenček pravi

  Demokratično izvoljen, dosmrtni predsednik SDS.

  1. Re gornjemu pravi

   Jap, Janez Janša Tvito, mi ti se kunemo?

  2. raft pravi

   Imaš prav Heineinšenekaj. Janez Janša nam bo vladal še zelo, zelo dolgo v veselje poštenih in delavnih Slovencev in na žalost in obup rdeče go-lazni

   1. Re gornjemu pravi

    On bo vladal še , ko bo na palčkah, kajne?

 5. Heinekenček pravi

  A svoboda govora. Nabijem vas na kurac, domobranci

  1. bruh pravi

   naš tipičen svi njski nedemokratićni , zločinsko vzgojeni, mafijsko pokorni, divje nestrpni, post-komunistični levičarski pra sec ali svi nja…ajd.. nič novega…ajd

  2. exodus pravi

   Heinekenček se počutiš ogrožen? Prav imaš, predlagam ti, da najdeš drgo kost za glodat, sicer boš shiral od lakote.

 6. exodus pravi

  Re gornjemu ne zna dovolj angleščine, da bi si odprl twitter profil.

  1. Re gornjemu pravi

   Exodus, moškega si že našla? Še vedno namreč kar tu doživljaš orgazme

 7. exodus pravi

  A how do you do si že vzel?

  1. Re gornjemu pravi

   Ne delaj se pametne, ker nisi

  2. exodus pravi

   Ti šele nisi. Tvoj prijatelj je kvečjemu zapornik z obsodbo za dosmrtno ječo. Uživaj v tvoji pokvarjeni družbi!

   1. Re gornjemu pravi

    Tvoj pa je obsojeni za prekupčevanje z orožjem

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen